Ανασφάλιστα οχήματα: Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου

Ανασφάλιστα οχήματα: Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου

Παρατείνεται μέχρι τις 14 Ιουλίου η προθεσμία πληρωμής ασφαλίστρων των οχημάτων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Τι θα ισχύει με όσους έχουν ήδη πληρώσει πρόστιμο

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των ανασφάλιστων οχημάτων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείτα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

Με ένα κλικ στην εφαρμογή της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, μπορείτε τουλάχιστον να δείτε αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σας και δεν το θυμάστε

Αναφορικά με τα πρόστιμα που λαθεμένα έχουν καταλογιστεί σε ιδιοκτήτες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να εντοπιστούν και να διορθωθούν άμεσα.

Χρειάστηκε κυβερνητική παρέμβαση, καθώς αρχικά προκλήθηκε αλαλούμ με τα ειδοποητήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες και διαμαρτυρίες πολιτών, ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας εδώ και πολλά χρόνια, έλαβαν ειδοποιητήριο για να πληρώσουν ασφάλιστρα, κάτι που δεν είναι υποχρεωμένοι διότι το όχημα δεν έχει πινακίδες και δεν κυκλοφορεί.

Επίσης, πολλοί έχουν κάνει μεταβίβαση του οχήματος πριν πολλά χρόνια και πήραν ειδοποιητήριο για να πληρώσουν τα τέλη για χρόνια που δεν είχαν το όχημα στην κατοχή τους.

Ένα ακόμα θέμα είναι το γεγονός ότι πολλοί κάτοχοι οχημάτων, τα έχουν αφήσει, με πινακίδες κυκλοφορίας, σε εταιρείες εμπορίας προκειμένου να τα πουλήσουν και ως εκ τούτου δεν τα ασφάλισαν διότι δεν τα κυκλοφορούν. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης οφείλει να έχει ασφαλισμένο το όχημα, διότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να το ξαναπάρει, για ένα Σαββατοκύριακο για παράδειγμα και έπειτα να το επιστρέψει.

(πηγή φωτογραφίας: sooc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανασφάλιστα οχήματα: Πρόταση για παράταση χωρίς πρόστιμο

Ανασφάλιστα οχήματα: Αλαλούμ με τα ειδοποιητήρια

SHARE:

24Media Network