Αναστολή και για τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων προς τις τράπεζες εξήγγειλε ο Σταϊκούρας

Αναστολή και για τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων προς τις τράπεζες εξήγγειλε ο Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε αναστολή και για τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.

Την αναστολή πληρωμής χρεολυσίων προς τις τράπεζες προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ειδικά για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους λόγω κορονοϊού.

Όπως είπε εκτός από την ΠΝΠ που προβλέπει την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τρεις μήνες και των δόσεων κάθε λογής ρυθμίσεων και στα δάνεια που έχει επιχείρηση σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

«Είμαστε σε καλή συνεννόηση αλλά δεν μπορώ να σας πω για ποιο διάστημα θα υπάρξει αναστολή δανεικών υποχρεώσεων . Αυτό είναι θέμα των τραπεζών». Τόνισε πάντως την προσοχή που θα πρέπει να δοθεί στις συναλλαγές με τις τράπεζες από καταναλωτές όλων των ηλικιών ώστε διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού με την αποφυγή συγκέντρωσης μεγάλους αριθμού ατόμων στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα . Προέτρεψε μάλιστα όλους να στραφούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθούν οι εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις για την αναστολή των υποχρεώσεων αλλά και την θεσμοθέτηση επιδομάτων που θα κατοχυρώνουν την συνέχιση της ασφαλιστικών κάλυψη των εργαζομένων. Σε σχέση με το αυριανό Eurogroup είπε ότι επιδίωξη είναι ν α διασφαλιστεί κι επίσημα η δημοσιονομική χαλάρωση που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην πράξη.

Τόνισε ότι στο θέμα αυτό η Ελλάδα εκτός από την επίσημη απόφαση για όλες τις χώρες θα πρέπει να έχει και ειδικές εγκρίσεις καθώς βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα