Ανεξάρτητο Οργανισμό - Υπουργείο Οικονομικών για φόρους και έσοδα απαιτεί η Τρόικα

Ο εκπροσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Πολ Τόμσεν, προσέρχεται στο υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014, για τις συναντήσεις με υπουργούς και πολιτειακούς παράγοντες που εμπλέκονται με τα προαπαιτούμενα.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ο εκπροσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Πολ Τόμσεν, προσέρχεται στο υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014, για τις συναντήσεις με υπουργούς και πολιτειακούς παράγοντες που εμπλέκονται με τα προαπαιτούμενα. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει το έγγραφο της Τρόικα προς το Eurogroup για την παράταση του ελληνικού προγράμματος. Μεταξύ άλλων, ζητείται ανεξάρτητος οργανισμός στα πρότυπα του αμερικάνικου IRS

Την απαίτηση της τρόικας για 100% εφαρμογή των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η κυβέρνηση με το δεύτερο μνημόνιο το 2012 αποτυπώνει το έγγραφο που έστειλαν οι δανειστές, ως συνοδευτικό υλικό στο αίτημα της χώρα για δίμηνη παράταση του μνημονίου.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο έγγραφο τίθενται όλα τα ανοιχτά ζητήματα (συμπληρωματικά μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2015, αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, σταδιακή κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, απελευθέρωση κλειστών αγορών, μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και το πτωχευτικό δίκαιο).

Ωστόσο, για πρώτη φορά θίγεται το ζήτημα να δημιουργηθεί ανεξάρτητος οργανισμός εσόδων, στα πρότυπα του αμερικανικού IRS, με ξεχωριστή δομή από το υπουργείο Οικονομικών και ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το αίτημα αυτό, οι δανειστές θέλουν να καταστήσουν γνωστές τις ενστάσεις τους για την λειτουργία της «ανεξάρτητης» γγ Δημοσίων Εσόδων και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του υπουργείου Οικονομικών στο σκέλος των εσόδων.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

"Στόχος του προγράμματος είναι, να ενισχύσει σημαντικά την αυτονομία και τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης. Υπάρχει συμφωνία επί της Αρχής για την ίδρυση Οργανισμού διαχείρισης των φορολογικών εσόδων, με την κατάλληλη αυτονομία από το υπουργείο Οικονομικών. Ο Οργανισμός θα διοικείται από το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναπτύσσει και εγκρίνει τη στρατηγική για τους ανθρώπινους πόρους και τον προϋπολογισμό του".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρόικα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καμπανάκι από ΕΚΤ: Χωρίς "φθηνό χρήμα" θα βρεθούν οι ελληνικές τράπεζες εάν η χώρα μείνει εκτός Προγράμματος

Πως αποσυνδέεται η συμφωνία από την προεδρική εκλογή και πως όλα συνδέονται με το σημερινό Eurogroup

SHARE:

24Media Network