Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χαμηλότερο δημοσιονομικό στόχο το 2021

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χαμηλότερο δημοσιονομικό στόχο το 2021
Ευρωπαϊκή Ένωση AP

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει η Ελλάδα δημοσιονομικό στόχο χαμηλότερο του 3,5% του ΑΕΠ για το 2021, άφησε πριν λίγη ώρα από τις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κοινοτικός αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες τόνισε ότι “οι υπουργοί στο Eurogroup κατανοούν τι είναι εύλογο για την Ελλάδα. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι φέτος και ενδεχομένως του χρόνου να το προσαρμοστούν. Εξ όσων γνωρίζω ωστόσο, δεν έχει γίνει συζήτηση για μόνιμη μείωση των δημοσιονομικών στόχων”, συμπλήρωσε.

Η έκτη μεταμνημονιακή έκθεση της ελληνικής οικονομίας θα βρεθεί στην ατζέντα του αυριανού Eurogroup (16.30 Ελλάδας). Το Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, αύριο το πρωί συνεδριάζει και το ΔΣ του ESM Μηχανισμού. Αναμένεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων εκθέσεών του, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων που αφορούν στο πρόγραμμα που ολοκλήρωσε ο Μηχανισμός με την Ελλάδα αλλά και η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας μετά από αυτό.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα