Αποκλείει νέο κούρεμα χρέους για Ελλάδα ο Σόιμπλε

Αποκλείει νέο κούρεμα χρέους για Ελλάδα ο Σόιμπλε

Ότι η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στους εταίρους της και μετά το 2014 ανέφερε ο Σόιμπλε, αποκλείοντας ωστόσο νέο κούρεμα του χρέους

Το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους απέκλεισε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των εταίρων της και μετά το 2014.

"Δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα", τονίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild am Sonntag, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Ελλάδα πάντως, διευκρινίζει, "σίγουρα θα συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια και μετά το 2014, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και υπό την προϋπόθεση ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της".

Ο Γερμανός υπουργός εκτιμά ακόμη ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την κρίση. "Δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως την κρίση, αλλά η δημιουργία νέων χρεών υποχωρεί στην Ευρώπη και είναι κατά μέσο όρο στο μισό σε σχέση με τρία χρόνια πριν", αναφέρει και προσθέτει ότι, παράλληλα με την μείωση των χρεών, αποφασιστικής σημασίας είναι και η "εφαρμογή οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία ανάπτυξης και ως προς αυτό βρισκόμαστε σε καλό δρόμο".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι ανυπόφοροι Έλληνες και η μέθοδος καρότο και μαστίγιο του Σόιμπλε

SHARE:

24Media Network