Απολύσεις σε Nissan και Toyota

Απολύσεις σε Nissan και Toyota

Δυο από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Nissan και η Toyota, ανακοίνωσαν σήμερα ότι μειώνουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους

Δυο από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Nissan και η Toyota, ανακοίνωσαν σήμερα ότι μειώνουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους, εξηγώντας ότι πρέπει να προσαρμοστούν στην πτώση της ζήτησης στην αμερικανική αγορά.



Η Nissan, η τρίτη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, στην οποία κύρια μέτοχος είναι η γαλλική Renault, θα απολύσει 780 συμβασιούχους εργάτες από τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.



Η Hino Motors, θυγατρική της Toyota, της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της στο εργοστάσιο της πόλης Χαμούρα, κοντά στο Τόκιο. 



Tο εργοστάσιο αυτό, στο οποίο κατασκευάζονται αυτοκίνητα 4Χ4 που προορίζονται για εξαγωγές στις ΗΠΑ, μείωσε την παραγωγή του κατά 350 αυτοκίνητα την ημέρα τον Σεπτέμβριο και κατά 200 τον Οκτώβριο. Στο εργοστάσιο απασχολούνται 850 συμβασιούχοι και 2.150 μόνιμοι υπάλληλοι. 



Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες πλήττονται από τη διεθνή οικονομική κρίση, όπως άλλωστε και το σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα