Αποσύρονται προσωρινά οι αγρότες από τα μπλόκα

Αποσύρονται προσωρινά οι αγρότες από τα μπλόκα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Οι αγρότες από το μπλόκο της Καρδίτσας έριξαν προσωρινά αυλαία στις κινητοποιήσεις τους οι οποίες πάντως θα συνεχιστούν, όπως τόνισαν.

Στα χωριά τους επιστρέφουν με τα τρακτέρ οι αγρότες του μπλόκου της Καρδίτσας στο δέλτα του Ε65, υποσχόμενοι ωστόσο, στο άμεσο μέλλον, νέες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο η συντονιστική επιτροπή με το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, επισημάνθηκε πως “ο αγώνας μας δεν είναι μια και έξω, υπάρχει συνέχεια και εναλλαγή στις κινητοποιήσεις, επιστρέφουμε στα χωριά μας, συζητάμε και με άλλους συναδέλφους και ετοιμαζόμαστε για τους νέους αγώνες που έτσι και αλλιώς είναι μπροστά μας”.

Άλλωστε, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, “σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να συντονιστεί ο αγώνας σε πανελλαδικό επίπεδο, για το τέλος Γενάρη”.

“Εμείς επιμένουμε στο αίτημά μας”, επισημάνθηκε επίσης στη συνέντευξη Τύπου, “για εγγυημένες τιμές, με κριτήριο το κόστος παραγωγής και την αξιοπρεπή επιβίωση του παραγωγού”.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως “κανένα από τα αιτήματα μας δεν έχει ικανοποιηθεί. Αλλά και όταν – κάτω από την αγωνιστική πίεση του μπλόκου – η κυβέρνηση κάτι δίνει (και είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεται με τα τρακτέρ στον δρόμο), φροντίζει να το κουτσουρεύει πολύ κάτω από αυτά που ζητάμε. Αυτό έγινε τώρα με το ακατάσχετο των 7.500 ευρώ που ψηφίστηκε στη Βουλή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα