Attica Bank: Πράσινο φως για την ΑΜΚ από τους μετόχους

Attica Bank: Πράσινο φως για την ΑΜΚ από τους μετόχους
Attica Bank EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι μέτοχοι της τράπεζες ανέκριναν το reverse split των μετοχών, με την αντικατάσταση 60 παλαιών μετοχών με 1 νέα μετοχή, για το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού ύψους 136,8 εκατ. ευρώ. Το μήνυμα του Προέδρου της τράπεζας.

‘Ολα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δίνοντας έτσι το έναυσμα περαιτέρω επιτάχυνσης των διαδικασιών για την πραγματοποίηση της αναπτυξιακής αύξησης κεφαλαίου και την μετάβασή της σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, ενέκρινε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Attica Bank.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μέτοχοι της Αttica Bank ενέκριναν:

  • Το reverse split των μετοχών, με την αντικατάσταση 60 παλαιών μετοχών με 1 νέα μετοχή, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0, 30 ευρώ σε 18 ευρώ και εν συνεχεία τη μείωσή της σε 0,20 ευρώ, προκειμένου να σχηματίσει ειδικό αποθεματικό 136.838.692,60 ευρώ
  • Εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της τράπεζας, προκειμένου αυτό να έχει τη δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Ο Πρόεδρος της τράπεζας Κων/νος Μακέδος, στηv ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:

«Το 2021 αποτελεί για την Αttica Bank έτος σταθμό, καθώς σηματοδοτεί αφενός την ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας για την πλήρη και οριστική εξυγίανσή της και αφετέρου τη μετάβασή της, σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.

Και δεν είναι μόνο η δυναμική αντιμετώπιση των συνεπειών του παρελθόντος. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, με στιβαρό σχεδιασμό και πίστη στις στρατηγικές μας επιλογές, τις οποίες τηρούμε απαρέγκλιτα και εφαρμόζουμε με συνέπεια».

«Η ελληνική οικονομία, μετά από μια και πλέον δεκαετία, ανταποκρίνεται σε μια δυναμική πορεία. «Παίρνει θέση» για την ανάκαμψη με ορίζοντα και όγκο. Σε αυτή τη θετική συγκυρία, όλοι μαζί, με αίσθημα ευθύνης, εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα το στρατηγικό σχεδιασμό της Αttica Bank, ώστε να μπει δυναμικά στη γραμμή της εκκίνησης και να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις της ελληνικής οικονομίας.

Η Attica Bank γυρίζει σελίδα, μεταβαίνοντας από την εποχή της εσωστρέφειας, στην εποχή της δυναμικής επανεκκίνησης και της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα αφορά τους μετόχους, τους εργαζομένους, τους πελάτες και την πραγματική οικονομία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα