Αξιολόγηση - τράπεζες στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου - Στουρνάρα

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Εν όψει κρίσιμων γεγονότων για την πορεία της οικονομίας και ειδικότερα των τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και οι επαφές του κ. Στουρνάρα στην Φρανκφούρτη συζήτησαν το πρωί ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκελίδης Τσακαλώτος με το διοικητή της ΤτΕ.

Εν όψει κρίσιμων γεγονότων για την πορεία της οικονομίας και ειδικότερα των τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων των δύο αντρών.

ADVERTISING

Ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ Στουρνάρα για την επικείμενη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στο Eurogroup της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από πυκνές επαφές που υπάρχουν με τους θεσμούς έχει επέλθει συμφωνία με βάση την οποία η αξιολόγηση θα κλείσει αφήνοντας ανοιχτά ζητήματα που δεν ήταν δυνατό να κλείσουν από τώρα όπως πχ οι διορισμοί νέων Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία ή η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών για το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που συνάντησε για την Ελλάδα στο εξωτερικό αλλά και για τις θέσεις που εξέφρασε ο ίδιος δηλαδή την επανεξέταση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 για την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο Διοικητής της ΤτΕ ενημέρωσε επίσης τον υπουργό Οικονομικών και για τα επικείμενα stress test στις τέσσερις μεγάλες εμπορικές τράπεζες που θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι μετά την ολοκλήρωσή τους τον Μαίο το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα προκύψει ενισχυμένο .

SHARE:

24Media Network