Λουκέτο σε επιχειρήσεις

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΕΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΕΑ  (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΕΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΕΑ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στην αναστολή λειτουργίας δύο νυχτερινών καταστημάτων στο Ηράκλειο προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν, σήμερα τα ξημερώματα. Έλεγχοι και σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διενήργησαν έλεγχο σε έξι επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας την διασκέδαση, όπου διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή των διατάξεων του φορολογικού νόμου και καταλογίσθηκαν συνολικά 51 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε δύο από τις έξι επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν. 2523/97, όπως έχει συμπληρωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν.3888/2010, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι οι εξής:

- Μ. Τρουλινου Μ. Βασιλάκης ΟΕ, με διακριτικό τίτλο "Bar Palazzo Bar- Restaurant", Επιμενίδου και Κοτζιά, Ηράκλειο.

- Γ. Πολυχρονάκης & ΣΙΑ ΟΕ, με διακριτικό τίτλο "Bigfish", Αρχ. Μακάριου & Σοφ. Βενιζέλου 17, Ηράκλειο.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ προέβησαν στην σφράγιση της επαγγελματικής εγκατάστασης των επιχειρήσεων.

Έλεγχοι και σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Από τους συγκεκριμένους ελέγχους στο Νομό Μεσσηνίας, προέκυψε ότι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2011 ως 2-3-2011 διέθεσε στην κατανάλωση ποσότητα πετρελαίου κίνησης 243.200 λίτρων, για την οποία δεν προέκυψε βάσει εγγράφων στοιχείων η νόμιμη προέλευση κατοχή και, κυρίως, η προηγούμενη καταβολή των δασμών και λοιπών φόρων που αναλογούν.

Ιδιοκτήτης άλλου πρατηρίου διέθεσε στην κατανάλωση ποσότητα πετρελαίου κίνησης 29.180 λίτρων, για την οποία επίσης δεν προέκυψε βάσει εγγράφων στοιχείων η νόμιμη προέλευση κατοχή και κυρίως η προηγούμενη καταβολή των δασμών και λοιπών φόρων που αναλογούν, ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης 21.235 λίτρων. Ακόμα, ο ιδιοκτήτης δεν είχε εκδώσει παραστατικά στοιχεία αξίας 18.049 ευρώ και ποσότητα 82.000 λίτρων νοθευμένου και μη εμπορεύσιμου υγρού καυσίμου, που παρήχθη από την ανάμειξη πετρελαίου κίνησης ή θέρμανσης και παλαιών (καμένων) λαδιών αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο προϊόν που διακινείται παράνομα μολύνει το περιβάλλον και προκαλεί φθορά στον κινητήρα του οχήματος.

Τέλος, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που διενήργησαν ελέγχους στο Νομό Αττικής, εντόπισαν και κατάσχεσαν δύο μηχανήματα έργου και ένα φορτηγό όχημα που ανήκουν σε τεχνική εταιρεία, καθώς και τέσσερα τουριστικά λεωφορεία διαφορετικών ιδιοκτητών που κινούνταν με πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις εφαρμόσθηκαν οι διατάξεις περί λαθρεμπορίας, που επισύρουν σε βάρος των υπευθύνων ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τους δύο πρώτους μήνες του 201 πραγματοποίησε 108 ελέγχους που αφορούν σε ενεργειακά προϊόντα, όπου το ποσοστό παραβατικότητας έφθασε το 24%.

  

  

SHARE:

24Media Network