Αυξημένο έλλειμμα στο πρώτο εξάμηνο του έτους ανακοίνωσε η ΤτΕ

Εξέταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εξέταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πρωτογενές έλλειμμα 434 εκατ. ευρώ σε ταμειακή βάση στο πρώτο εξάμηνο του έτους εμφάνισε ο Κρατικός Προϋπολογισμός, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος

Διευρύνθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους, το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το έλλειμμα έφτασε τα 890 εκατ ευρώ, διευρυμένο κατά 364 εκατ ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου η Τράπεζα της Ελλάδος, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 890 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 526 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 20.335 εκατ. ευρώ, από 20.690 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 799 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 23.962 εκατ. ευρώ, από 22.182 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016.

SHARE:

24Media Network