Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Volvo

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Volvo

Σημαντική είναι και η επίδοση της στην Κίνα, όπου παρατηρούνται πτωτικές τάσεις στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκίνητων.

Ο Ιούλιος ήταν ένας από τους καλύτερους μήνες για τη Volvo, στον τομέα των πωλήσεων.

Η μοναδική σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πλέον εξελιγμένα και αποδοτικά συστήματα ασφάλειας κατέγραψε αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεών της κατά 7,1%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

ADVERTISING

Τον έβδομο μήνα της φετινής χρονιάς πούλησε 54.546 οχήματα σε όλον τον κόσμο. Η συνολική επίδοσή της στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019 ήταν 395.372 αυτοκίνητα. Η αύξηση των πωλήσεών της στο επτάμηνο ανήλθε στο 7,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όπως αναφέρει το Automotive News Europe.

Σημαντική είναι και η επίδοση της στην Κίνα, όπου παρατηρούνται πτωτικές τάσεις στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκίνητων. Η σουηδική μάρκα σημείωσε αύξηση του όγκου των πωλήσεών της κατά 25% τον Ιούλιο.

Η αύξηση των πωλήσεων της Volvo στην Κίνα επιταχύνθηκε τον Ιούλιο, με τον όγκο να αυξάνεται κατά 25%, σε 12.639 αυτοκίνητα μετά την προσθήκη περισσότερων τοπικά παραγόμενων μοντέλων.

Μεγάλη ζήτηση σημειώθηκε για το τοπικά παραγόμενο crossover μεσαίου μεγέθους XC60, και το μεγάλο sedan S90.

Το τοπικά κατασκευασμένο XC40, το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, συνέβαλε επίσης στην αύξηση του όγκου πωλήσεων, σημείωσε η Volvo, χωρίς να αποκαλύψει πωλήσεις μεμονωμένων μοντέλων.

Το συμπαγές crossover XC40 είναι το τέταρτο μοντέλο που κατασκευάζει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, μετά το SUV XC60 και τα sedan S90 και S60.

Tα XC60, S90 και S60 κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Volvo, ενώ το XC40 παράγεται στο εργοστάσιο της Geely Automobile Holdings Luqiao, στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας.

Τα XC60 και το S60 κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Volvo στη νότια πόλη Chengdu της Κίνας, ενώ το S90 παράγεται σε εργοστάσιο Volvo στη βορειοανατολική πόλη της Κίνας Daqing.

Η Volvo έχει εξαγοραστεί από την κινεζική εταιρεία Geely Auto, η οποία ανήκει στη κινεζική εταιρεία Zhejiang Geely Holdings Group.

Η Volvo εξάγει τα XC60 και S90 στην Ευρώπη από την Κίνα.

Τους πρώτους επτά μήνες της φετινής χρονιάς η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε 80.380 οχήματα στην Κίνα, αύξηση 12%, από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Volvo θα ξεκινήσει, επίσης, την παραγωγή στη Κίνα των δύο νέων μοντέλων της καινούργιας μάρκας Polestar. Πρόκειται για τη μάρκα που θα κατασκευάζει μόνο πολυτελή αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Το Polestar 1, ένα plug-in υβριδικό κουπέ, θα συναρμολογηθεί σε εργοστάσιο που ανήκει από κοινού στη Volvo και την Geely Group στην πόλη Chengdu της νοτιοδυτικής Κίνας, με παραγωγή να ξεκινήσει φέτος.

Η παραγωγή του Polestar 2, αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίου μεγέθους sedan, πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020, στο εργοστάσιο της Geely στο Luqiao.

SHARE:

24Media Network