Χαρίτσης: Χρηματοδότηση τέλος για επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Discussion and voting on the upcoming Health care bill at the plenary hall of the Greek parliament, on August 3, 2017 /              , , 3  2017.
Discussion and voting on the upcoming Health care bill at the plenary hall of the Greek parliament, on August 3, 2017 / , , 3 2017. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου για τα εργασιακά κόβονται εφεξής τα εθνικά και κοινοτικά κονδύλια στις επιχειρήσεις που δεν σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στόχος να μπει φρένο στο φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας

Μήνυμα στους εργοδότες που παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων έστειλε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι η αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας θα αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύναψη Δημόσιων Συμβάσεων ή για να λαμβάνουν εθνική ή κοινοτική χρηματοδότηση.

«Πλέον δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. Όλοι θα γνωρίζουν ότι απαραίτητος όρος για να εξασφαλίσει μια επιχείρηση κρατική ενίσχυση κάθε είδους είναι να εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία και να σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων» τόνισε ο κ. Χαρίτσης αναφερόμενος στο άρθρο 41 του συζητούμενου νομοσχεδίου που εισάγει για πρώτη φορά τη δυνατότητα του αποκλεισμού επιχειρήσεων από χρηματοδοτήσεις σε περιπτώσεις παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας. Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι στόχος της διάταξης είναι να ενισχυθεί εκείνη η επιχειρηματική δραστηριότητα που σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και φορέων που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία συνιστά εκτός των άλλων και αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι εκείνων που τηρούν τα προβλεπόμενα. «Πρόθεσή μας δεν είναι μόνο η τιμωρία όσων παραβιάζουν το νόμο αλλά να δημιουργήσουμε και το κίνητρο για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων και να καλλιεργήσουμε κουλτούρα σεβασμού στα εργατικά δικαιώματα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

Ως προς την εφαρμογή του άρθρου ο κ. Χαρίτσης διευκρίνισε οτι με αυτό καθορίζεται η έννοια του σοβαρού επαγγελματικού παραπτώματος που θα αποτελεί λόγο απόρριψης για την ένταξη σε προγράμματα ή την υπαγωγή σε οποιοδήποτε καθεστώς ενίσχυσης.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι μια επιχείρηση θα θεωρείται ότι έχει διαπράξει σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα όταν έχουν εκδοθεί εις βάρος της από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας «υψηλής ή πολύ υψηλής σοβαρότητας» ή δύο πράξεις επιβολής προστίμου για αδήλωτη εργασία.

Φωτογραφία: SOOC

SHARE:

24Media Network