Χατζηδάκης: Οι φορολογούμενοι ή οι καταθέτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη αν υπάρξει αποσταθεροποίηση των τραπεζών

Χατζηδάκης: Οι φορολογούμενοι ή οι καταθέτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη αν υπάρξει αποσταθεροποίηση των τραπεζών
Διεθνές συνέδριο με θέμα «Ο Νότος για την Ανάπτυξη» (South for Growth), που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013. Κεντρικός ομιλητής είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και συμμετέχει και Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ότι δεν πρέπει να καλύπτονται πίσω από τις ρυθμίσεις εκείνοι που έχουν υψηλά εισοδήματα τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης

Δεν μπορούν να υπάρχουν “κορόιδα” που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να πληρώνουν και “έξυπνοι” που εκμεταλλευόμενοι τις ρυθμίσεις δεν πληρώνουν, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Kωστής Xατζηδάκης

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ημερησία” αναφέρει χαρακτηριστικά ότι εάν υπάρξει αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος αυτοί που καλούνται εξ ορισμού να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι είτε οι φορολογούμενοι είτε οι καταθέτες.

“Και αυτό δεν θέλουμε φυσικά ούτε να το σκεπτόμαστε, θα ήταν η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία”, υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχει λόγος να καλύπτονται από την ομπρέλα προστασίας άνθρωποι που έχουν υψηλά εισοδήματα και που καλύπτονται πίσω από αυτές τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν, αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για τους πλειστηριασμούς ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως η λύση θα είναι ένα σύστημα με τρεις πυλώνες: Πρώτος πυλώνας η δικαστική προστασία που παρέχεται από τους νόμους 3869/2010 και 4161/2013, για την οποία δεν υπάρχει αμφισβήτηση από την τρόικα , ο δεύτερος πυλώνας αφορά ένα μεταβατικό σύστημα για το 2014, ως προς την εξωδικαστική προστασία και ο τρίτος πυλώνας είναι μια μόνιμη λύση από το 2015 και μετά, κατά το ιρλανδικό πρότυπο ή το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά την εξωδικαστική προστασία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα