Χρηματοδότηση ύψους 2,7 εκ. ευρώ στο Λιμενικό

Χρηματοδότηση ύψους 2,7 εκ. ευρώ στο Λιμενικό

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 2,7 εκ. ευρώ στο Λιμενικό λόγω... μεταναστών! Τι περιλαμβάνουν οι δύο συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Δύο συμφωνίες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης συνολικού ύψους 2,706 εκατ. ευρώ, υπεγράφησαν μεταξύ του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η μία συμφωνία ύψους 2,22 εκατ. ευρώ, πρόκειται να καλύψει την ενίσχυση των λιμενικών αρχών του Ανατολικού Αιγαίου σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσω αποστολών και μεταθέσεων στελεχών του Σώματος από την 1η/02/2015 έως τις 31/01/2016, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού κύματος από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Η δεύτερη συμφωνία προβλέπει την προμήθεια εξοπλισμού έρευνας και διάσωσης συνολικής αξίας 486.000 ευρώ για την αναβάθμιση της ικανότητας του Λιμενικού να διασώζουν έγκαιρα τους χιλιάδες υπηκόους τρίτων χωρών, που επιχειρούν καθημερινά με κίνδυνο της ζωής τους, να διασχίσουν το Αιγαίο. Σημειώνεται πως το τελευταίο 48ωρο, τουλάχιστον 914 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σε 24 περιστατικά έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου.

 

Περισσότερα στα dikaiologitika.gr:

* ΕΑΠ: Με δόσεις και πιστωτικές η εξόφληση των διδάκτρων

* Σε επίπεδα ρεκόρ έτους, η ζήτηση ενέργειας λόγω του καύσωνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network