Δαμάσκου: Παροδική η πτώση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη διαφθοράς

Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Άννα Δαμάσκου
Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Άννα Δαμάσκου EUROKINISSI

Παρά ο γεγονός ότι η χώρα μας έπεσε 67η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες η Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 υπογράμμισε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς ενώ στάθηκε και στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία του δημοσίου.

"Στην 67η θέση έπεσε η Ελλάδα σε σχέση με τη διαφθορά, ανάμεσα σε 180 χώρες". Αυτό δήλωσε στον News 24/7 στους 88.6 η Άννα Δαμάσκου, Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος μετά από σχετική έρευνα.

Εκτίμησε πως πρόκειται για παροδική πτώση καθώς κατά την ίδια από το 2012 έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς η οποία όπως είπε επιδεινώθηκε από την κρίση.

"Είναι γεγονός ότι η χώρα έχει επιτύχει σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες συνέβαλαν και στον περιορισμό της διαφθοράς. Είμαστε λίγο πάνω από τον μέσο όρο βαθμολόγησης παγκοσμίως, στοχεύουμε ψηλά, στις κορυφαίες 20 παγκοσμίως" πρόσθεσε.

Είπε ότι ο δημόσιος τομέας με τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία του γεννά συνεχώς περιστατικά διαφθοράς που είναι και διαχρονικό πρόβλημα της χώρας.

SHARE: