Δέκα δισεκατομμυριούχοι που μεγάλωσαν φτωχοί

Δέκα δισεκατομμυριούχοι που μεγάλωσαν φτωχοί
Actress Oprah Winfrey poses for photographers upon arrival at the premiere of the film 'A Wrinkle In Time' in London, Tuesday, March 13, 2018. (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP) ap

Με «όπλο» την επιμονή και την εργατικότητα κατάφεραν να γίνουν διάσημοι και να δημιουργήσουν περιουσίες πολλών δισεκατομμυρίων

Υπάρχουν πολλοί δισεκατομμυριούχοι που δεν μεγάλωσαν με «χρυσά κουτάλια». Στην πραγματικότητα, πολλοί προήλθαν από τίποτα. Με επιμονή και εργατικότητα, όμως, κατάφεραν να φτάσουν ψηλά και να δημιουργήσουν τον δικό τους αμύθητο πλούτο.

Δείτε παρακάτω δέκα πρόσωπα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και σήμερα είναι δισεκατομμυριούχοι:

ΟΠΡΑ ΓΟΥΙΝΦΡΕΙ

Περιουσία: 2,7 δισ. δολάρια

Παρόλο που η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της ήταν πολύ άσχημη, η Όπρα κατάφερε να γίνει η πρώτη ανταποκρίτρια της αφρικανικής-αμερικανικής τηλεόρασης στο Νάσβιλ. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια στο Μισισιπή, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κερδίσει υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Tennessee. Το 1983, η Γουίνφρεϊ μετακόμισε στο Σικάγο για να εργαστεί σε μια εκπομπή που αργότερα θα ονομαζόταν «The Oprah Winfrey Show».

ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΣΟΥΛΤΣ

Περιουσία: 2,9 δισ. δολάρια

Σε μια συνέντευξη του, ο Σουλτς δήλωσε: «Μεγαλώνοντας αισθάνθηκα πάντα ότι ζούσαμε στο περιθώριο, ήξερα ότι οι άνθρωποι από την άλλη πλευρά είχαν περισσότερους πόρους, περισσότερα χρήματα και ζούσαν πιο ευτυχισμένα, Δεν ξέρω γιατί ή πώς, ήθελα να επιτύχω κάτι πέρα ​​από αυτό που οι άνθρωποι έλεγαν ότι ήταν δυνατόν». Ο Σουλτς κέρδισε μια υποτροφία για το ποδόσφαιρο στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Μίσιγκαν και πήγε να εργαστεί για τη Xerox μετά την αποφοίτησή του. Λίγο αργότερα, άνοιξε μία εταιρεία καφέ με το όνομα Starbucks, η οποία τότε είχε μόνο 60 καταστήματα. Ο ίδιος έγινε CEO της εταιρείας το 1987 και επέκτεινε την αλυσίδα καφέ δημιουργώντας πάνω από 16.000 καταστήματα παγκοσμίως.

ΝΤΟ ΓΟΥΟΝΓΚ ΤΣΑΝΓΚ

Περιουσία: 3,1 δισ. δολάρια

Ο Ντο Γουόνγκ Τσανγκ και η σύζυγός του Ζιν Σουκ, προτού ιδρύσουν την εταιρεία ενδυμάτων Forever 21 είχαν μία δύσκολη ζωή. Αφού μετακόμισε στην Αμερική από την Κορέα το 1981, ο Ντο Γουόνγκ έπρεπε να εργάζεται σε τρεις διαφορετικές δουλειές ταυτόχρονα για να τα βγάλει πέρα. Το ζευγάρι, ωστόσο, άνοιξε το πρώτο κατάστημα ειδών ένδυσης το 1984 και σήμερα είναι μια διεθνής αυτοκρατορία 480 καταστημάτων που κερδίζει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το χρόνο.

Δείτε και τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα