Δεν κινδυνεύουν οι επιστροφές από την εφορία
Μετά τη σωρεία δημοσιευμάτων περί παγώματος επιστροφών, ο γεν. γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τις διαρροές. "Όλοι θα πάρουν τα χρήματά τους", είπε ο Χ. Θεοχάρης
- 21 Δεκεμβρίου 2011 10:43
Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να παγώσουν τα ποσά επιστροφής από τις κατά τόπους εφορίες, τουλάχιστον τα μικρά, έστειλε δια μέσου πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν όσοι φορολογούμενοι έχουν λάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια και ότι οι επιστροφές των χρημάτων τους θα γίνουν κανονικά.
Ωστόσο, ο κ. Θεοχάρης δεν διευκρίνισε τι εννοούσε με τη φράση “μικρά ποσά”, ούτε προχώρησε σε διευκρίνιση για το ακριβές ύψος.
Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ακόμα ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 θα έχουν σταλεί στους φορολογούμενους όλα τα σημειώματα (φόροι ακινήτων) για το 2009, 2010 και 2011.
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι θα υπάρχει μέριμνα ώστε να μη σταλούν όλα τα ειδοποιητήρια ταυτόχρονα.
Τέλος, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να αναρτήσουν τις λίστες με τους οφειλέτες του Δημοσίου, αφού προηγουμένως λυθούν κάποια ζητήματα νομικής φύσης.