"Δεν θα κινδυνεύσουν οι συντάξεις από το κούρεμα"

"Δεν θα κινδυνεύσουν οι συντάξεις από το κούρεμα"

Καθησυχαστικός ως προς το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων σε ενδεχόμενο κούρεμα των ομολόγων τους, εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών Ε. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες. "Δεν θα αφήσουμε τα ταμεία στην τύχη τους", δήλωσε στη κρατική τηλεόραση και ο Η. Πλασκοβίτης (Vid)

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, αλλά ότι αντίθετα θα υπάρξουν μέτρα που θα βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας τους, παρείχε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσπαθώντας να καθησυχάσει τις φήμες περί κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων.

Αποσαφήνισε επίσης ότι "είναι άλλο οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών και άλλο οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι".

Συγκεκριμένα, μέσω επίσημης ανακοίνωσης του υπουργού ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι "οποιαδήποτε λύση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, θα συνοδεύεται από μέτρα που όχι απλώς διατηρούν, αλλά βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων.

Για τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής. Άρα, με τον τρόπο αυτόν δίνεται πλήρης απάντηση στη γνήσια ανησυχία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων".

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από "όλους όσοι επιχειρούν να κρύψουν πίσω από την δήθεν ανησυχία τους για τα ασφαλιστικά ταμεία, την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι μετοχικές σχέσεις στις τράπεζες, μετά την επανακεφαλαιοποίηση, να μην συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτό το επιχείρημα, διότι δεν τους οδηγεί πουθενά".

"Δεν θα αφήσουμε τα ταμεία να βρουν μόνα τους τη λύση"

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τα ελληνικά ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων εξήγησε σε πρωϊνή εκπομπή στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης.

Άφησε αιχμές κατά της κυβερνητικής επιλογής της αποκλειστικής αγοράς των ελληνικών ομολόγων, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν θα αφεθεί στην τύχη του. 

"Δεν θα αφεθεί κανένα ασφαλιστικό Ταμείο να κινδυνεύσει όσον αφορά στις συντάξεις, σε περίπτωση μη εξαίρεσης των Ταμείων από το κούρεμα του δημόσιου χρέους", είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Πλασκοβίτης ανέφερε ότι δεν είναι σαφές αν θα εξαιρεθούν τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς είναι σε εξέλιξη η σχετική διαπραγμάτευση.

"Ακόμη κι αν συμπεριληφθούν αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθούν μόνοι τους να βρουν λύση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι θα υπάρξει κρατική στήριξη, ενώ υπογράμμισε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να ρευστοποιηθούν κάποια περιουσιακά στοιχεία των ασφαλιστικών Ταμείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι σημαίνει ένα "κούρεμα" για τα ασφαλιστικά ταμεία

Φορο-παράνοια με τις αποδείξεις

Ασφαλείς οι συντάξεις, διαβεβαιώνει ο Πλασκοβίτης

SHARE:

24Media Network