Διαψεύδει η κυβέρνηση την απόσυρση των Ρώσων από τους διαγωνισμούς για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO και ΟΛΠ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ. MOTIONTEAM

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την πληροφορία ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι προτίθενται να αποσυρθούν από τρεις διαγωνισμούς. Ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να εξηγήσουν μία ενδεχόμενη ρωσική υπαναχώρηση από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Αίσθηση προκάλεσε η πληροφορία ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ετοιμάζονται να εισηγηθούν στη ρωσική κυβέρνηση την απόσυρσή τους από τρεις διαγωνισμούς και συγκεκριμένα την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Rosco και του Οργανισμού Λιμένους Θεσσαλονίκης.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές ωστόσο διέψευδαν στο NEWS 247 ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.

Το πρωινό ρεπορτάζ έλεγε ότι η διοίκηση των Ρωσικών Σιδηροδρόμων έχει ήδη καταθέσει το σχετικό μήνυμα για αποχώρησή της από τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο εκείνη που θα πρέπει να αποφανθεί θα είναι η ρωσική κυβέρνηση.

Δύο είναι οι πιθανοί λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν τη ρωσική υπαναχώρηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Για πολλούς, καθοριστικό ρόλο έχει διαδραματίσει η αλλαγή σκυτάλης και η νέα διοίκηση των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, μετά την απομάκρυνση από τα ηνία της εταιρείας του στενού φίλου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, του Βλαντιμίρ Γιακούνιν.

Κατ' άλλους, ο πραγματικός λόγος δυσαρέσκειας των Ρώσων εδράζεται στο αυξημένο, εσχάτως, ενδιαφέρον που επιδεικνύουν κυρίως για τον ελληνικό κλάδο της ενέργειας οι Αμερικανοί, με το Κρεμλίνο να μην βλέπει με θετικό μάτι τον δίαυλο επικοινωνίας που έχουν πρόσφατα ανοίξει στο ενεργειακό μέτωπο ΗΠΑ και Ελλάδα.

Ωστόσο, κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης διαψεύδουν ότι έχει υπάρξει ρήξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεμάτος νάρκες ο δρόμος για τις αποκρατικοποιήσεις

SHARE:

24Media Network