Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος περί ορίου ημερησίων αναλήψεων

Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος περί ορίου ημερησίων αναλήψεων

Διαβάστε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά με δημοσίευμα που έκανε λόγο για επιβολή ανώτατου ορίου ανάληψης καταθέσεων

Σε ανακοίνωση διάψευσης δημοσιεύματος περί επιβολής ανώτατου ορίου ανάληψης καταθέσεων μέσα σε μία ημέρα, προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Το εν λόγω δημοσίευμα, της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" έκανε λόγο για συναγερμό στις τράπεζες της χώρας από πληροφορίες για τσουνάμι αναλήψεων, της τάξεως του 1 δισ. ευρώ ημερησίως, κάτι που θα σήμαινε άμεση απειλή για την εγγύηση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και επικείμενη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μόνο την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές, έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες συνολικά 3,2 δισ ευρώ, ενώ την περασμένη εβδομάδα τις πρώτες τρεις μέρες έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 3,6 δισ. ευρώ, περισσότερα από όλα όσα έφυγαν από την εβδομάδα των εκλογών.

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι τα τραπεζικά καταστήματα δέχονται καθημερινά αναρίθμητα τηλεφωνήματα από πελάτες που αναζητούν πληροφορίες για μεταφορά των χρημάτων τους ή για την αγορά γερμανικών ομολόγων.

SHARE:

24Media Network