Διαψεύδουν άρση αναστολής πλειστηριασμών από το ΥΠΑΝ

Εικόνες της Αθήνας από τον Λυκαβηττό,Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Εικόνες της Αθήνας από τον Λυκαβηττό,Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Διαψεύδει το υπουργείο Ανάπτυξης άρση αναστολής πλειστηριασμών. Διαβεβαιώνει ότι θα ισχύσει η ρύθμιση που θεσπίστηκε στο τέλος του 2012

Ότι δεν τίθεται κανένα θέμα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για αναστολή των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε στο τέλος του 2012 υπογραμμίζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου ήρθε σε διάψευση δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος που κάνει λόγο για απαίτηση της τρόικας να ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί από το τέλος του έτους.

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι "άξονας της πολιτικής μας παραμένει η προστασία της περιουσίας των πολιτών".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κλιμάκιο της τρόικας απαίτησε το προηγούμενο διάστημα να υπάρξει από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης εκπόνηση σχεδίου για τον τερματισμό στις 31/12/2013 του καθεστώτος προστασίας των πολιτών από τους πλειστηριασμούς.

Ήδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και το υπουργείο Ανάπτυξης προετοιμάζεται για μία σκληρή διαπραγμάτευση μέσα στο επόμενο διάστημα.

SHARE:

24Media Network