ΔΝΤ: "Συνεχίστε τις διαπραγματεύσεις"

DAVOS/SWITZERLAND, 30JAN10 -  Christine Lagarde, Minister of Economy, Industry and Employment of France; Member of the Foundation Board of the World Economic Forum is captured during the session 'Global Economic Outlook' at the Annual Meeting 2010 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 30, 2010.

Copyright by World Economic Forum
swiss-image.ch/Photo by Sebastian Derungs
DAVOS/SWITZERLAND, 30JAN10 - Christine Lagarde, Minister of Economy, Industry and Employment of France; Member of the Foundation Board of the World Economic Forum is captured during the session 'Global Economic Outlook' at the Annual Meeting 2010 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 30, 2010. Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Sebastian Derungs SWISS-IMAGE.CH

Διαβάστε στο NEWS 247 τι αναφέρει σε παρέμβασή του το ΔΝΤ, μετά την παύση των συνομιλιών για το PSI

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε το βράδυ της  να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου, δήλωσε πριν από λίγο ότι:

"Προσβλέπουμε σε επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Είναι σημαντικό αυτές να οδηγήσουν σε μια συμφωνία για το PSI (συμμετοχή των ιδιωτών) η οποία, από κοινού με τις προσπάθειες του επισήμου (σ.σ. κρατικού) τομέα, θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους".

Αμερικανοί οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν ανησυχία για τη διακοπή των συνομιλιών στην Αθήνα, προβάλλοντας την ανακοίνωση του IIF, το οποίο θεωρεί ότι "οι συνομιλίες δεν έχουν καταλήξει σε μία παραγωγική ανταπόκριση από πλευράς όλων των εμπλεκομένων".

Η "Wall Street Journal" αναφέρει ότι το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι "μία νέα συμβολή του ΔΝΤ σε πρόγραμμα δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι πλήρως χρηματοδοτημένη" και ότι "η συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να ανταποκρίνεται στον προκαθορισμένο στόχο του Ταμείου περί χρέους".

Υπ. Οικονομικών: Επανάληψη των διαπραγματεύσεων

Σε λίγες ημέρες - και κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη - θα επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ των συμπροέδρων της επιτροπής των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα (IIF), Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λιμιέρ, και του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά και την ανακοίνωση του IIF για αναστολή των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών , που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες του υπουργείου, το χρονικό αυτό διάστημα θα αξιοποιηθεί για επαφές, καθώς και για την ανάλυση επιμέρους παραμέτρων του χρηματοοικονομικού σχήματος.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν, επίσης, ότι η Ελλάδα και το IIF συνομιλούν σε κλίμα εμπιστοσύνης και συναντίληψης, ενώ η χώρα μας ενεργεί βεβαίως στο πλαίσιο της ευρωζώνης και σε απόλυτη συνεννόηση με τους θεσμικούς εταίρους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παύση διαπραγματεύσεων για το ελληνικό "κούρεμα"

SHARE:

24Media Network