Δύο τουριστικές επενδύσεις σε καθεστώς Fast Trak

Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, μίλησε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, στην 15η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση, που διοργανώνουν τα Συνέδρια του Economist στις 17-19 Μαΐου 2011 στο ξενοδοχείο Grand Resort, στο Λαγονήσι. (EUROKINISSI // ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ)
Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, μίλησε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, στην 15η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση, που διοργανώνουν τα Συνέδρια του Economist στις 17-19 Μαΐου 2011 στο ξενοδοχείο Grand Resort, στο Λαγονήσι. (EUROKINISSI // ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ) EUROKINISSI

Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από τη διπλή ένταξη επιχειρήσεων στο καθεστώς Fast Trak. Οι δύο επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία ισάριθμων τουριστικών θέρετρων στη Χαλκιδική και την Αργολίδα

Εγκρίθηκαν δύο νέες τουριστικές επενδύσεις για ένταξη στο καθεστώς Fast Trak, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας τους.

Οι δύο επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία ισάριθμων τουριστικών θέρετρων στη Χαλκιδική και την Αργολίδα και περιμένουν το «πράσινο φως» της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, καθώς ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Invest in Greece αποφάσισε, με θετική εισήγησή του προς την Διυπουργική Επιτροπή, την υπαγωγή τους σε καθεστώς Fast Track.

O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του «Invest in Greece», με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Σ. Ησαϊα και ενημερώθηκε για τα νέα έργα που το Δ.Σ. του «Invest in Greece» προτείνει να χαρακτηριστούν ως «Στρατηγικές Επενδύσεις» και να ενταχθούν σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (Fast Track).

Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης: ''Μετά την ψήφιση του επενδυτικού νόμου υπάρχουν πλέον χειροπιαστές αποδείξεις ότι το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται. Οι δύο νέες επενδύσεις που προτείνονται σήμερα για ένταξη στο fast track έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δις Ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 1900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας τους.

Η Ελληνική οικονομία έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτές τις επενδύσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και άλλα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στο Fast Track.

Θυμίζω, ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα έχει υλοποιηθεί η μεγάλη θεσμική αλλαγή με την λειτουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπως προβλέπεται από το νέο Επενδυτικό Νόμο.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συγκρότηση και η λειτουργία της θα αλλάξει πλήρως την σημερινή εικόνα του Fast Track και θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στις προσπάθειες που κάνουμε για δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ανταγωνιστικό επενδυτικό περιβάλλον.

Οι διαδικασίες για τη συνεδρίαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων που θα εγκρίνει την ένταξη των δύο νέων επενδύσεων στο Fast Track θα κινηθούν άμεσα".

Από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Ησαΐας τόνισε: ''Το χαρτοφυλάκιο των έργων στρατηγικού χαρακτήρα εμπλουτίζεται διαρκώς, κι έτσι στα έργα κυρίως του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προστίθονται επενδύσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, με μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία. Ολοκληρώσαμε τη γνωμοδότησή μας για τα δύο έργα που ανακοινώνονται σήμερα, ξεκινάει η αξιολόγηση ενός ακόμη τουριστικού έργου που μόλις υποβλήθηκε, ενώ βρισκόμαστε σε ώριμες συζητήσεις με επενδυτικά σχήματα για κάποια ακόμη έργα στρατηγικής σημασίας και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους ορισμένα από αυτά θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο του Fast Track.

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες εκθέσεις της JP Morgan, της Goldman Sachs και της Eurobank σκιαγραφούσαν την αντιστροφή του κλίματος και για πρώτη φορά ίσως εκφράζονταν τόσο αισιόδοξα για τις προοπτικές της χώρας μας.

Όλη αυτή η δραστηριότητα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μεγάλων επενδυτών τόσο στο θεσμό των Στρατηγικών Επενδύσεων όσο και στην χώρα μας συνολικά και μας κάνουν αισιόδοξους για το επενδυτικό μέλλον της Ελλάδας''.

SHARE:

24Media Network