Εκλεισε το βιβλίο προσφορών. Στο 4,625% το επιτόκιο

Εκλεισε το βιβλίο προσφορών. Στο 4,625% το επιτόκιο

Κατά 2,33 φορές καλύφθηκε η έκδοση του ελληνικού ομολόγου, που σηματοδότησε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης καλύπτεται από ξένους θεσμικούς επενδυτές

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ελληνικό ομόλογο, από το οποίο το ελληνικό δημόσιο άντλησε κεφάλαια 3 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,625% από το 4,85%, που ήταν οι πρώτες προσφορές χθες.

"Όπως αναμένονταν, η ζήτηση ήταν υψηλή και αποτυπώνεται με το σύνολο των προσφορών που σύμφωνα με τις προσφορές ήταν λίγο πάνω από τα 7 δισ. ευρώ καλύπτοντας την έκδοση κατά 2,33 φορές .

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης ( 1,7 - 1,8 δις ευρώ ) να καλύπτεται από ξένους θεσμικούς επενδυτές και το υπόλοιπο ποσό της έκδοσης από τις μεγάλες ελληνικές εμπορικές τράπεζες (οι οποίες κατείχαν 5ετη ομόλογα της έκδοσης του 2014 αξίας 800 εκ. ευρώ) και το κοινό κεφάλαιο των έξι ανάδοχων τραπεζικών ομίλων

Το κουπόνι της έκδοσης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,375% (είχε ξεκινήσει με ενδεικτικό επιτόκιο στο 4,875%) με τη συνολική απόδοση του 5ετούς τίτλου να κινείται στο 4,625%.

Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο κουπόνι της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου τον Απρίλιο του 2014 είχε διαμορφωθεί στο 4,75% και η απόδοση στο 4,95%.

Ικανοποίηση στο Μαξίμου

Την ίδια στιγμή,  κυβερνητικές πήγες υποστήριζαν ότι “Η έξοδος στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια”. 

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι “Από τις πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας”,  δείχνοντας έτσι πως στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για το πρώτο αυτό τεστ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έξοδος στις αγορές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διεθνή ΜΜΕ για έξοδο στις αγορές: Θρίαμβος Τσίπρα - Τσακαλώτου

Η Ελλάδα στις αγορές. Οι πρώτες αναλύσεις των ξένων ΜΜΕ

SHARE:

24Media Network