Εκτός από τον ελληνικό ήλιο, καίνε και οι τιμές. Ευρωπαϊκή πρωτιά ακρίβειας

ΜΥΚΟΝΟΣ
ΜΥΚΟΝΟΣ EUROKINISSI

Πρώτη στις καλοκαιρινές προτιμήσεις η Ελλάδα αλλά και στις ανατιμήσεις των καταλυμάτων

Πρωταθλητές ανάμεσα στους δημοφιλέστερους μεσογειακούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι αναδεικνύονται οι ελληνικοί.

Το Ημεροβίγλι και η Οία στη Σαντορίνη καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις της 20άδας, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Trivago.

Παράλληλα, οι συντάκτες του κορυφαίου εκδοτικού ταξιδιωτικού οργανισμού Lonely Planet ανέδειξαν την Ελλάδα ως τον καλύτερο ευρωπαϊκό προορισμό για το 2014.

Ωστόσο, ιδιαίτερα τσουχτερές εμφανίζονται οι τιμές στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας σε σχέση με πέρυσι, αλλά ειδικά σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες Τουρκία, Ιταλία και Ισπανία.

Η αύξηση τιμών στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και αγγίζει το 21% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο.

Όπως προκύπτει από τον Κατάλογο Ξενοδοχειακών Τιμών της Trivago, η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην Ελλάδα πέρυσι τον Ιούνιο ήταν 92 ευρώ.

Αντίθετα, οι υπόλοιπες χώρες είτε έχουν μειώσει τις τιμές στα δωμάτια για την ίδια χρονική περίοδο είτε τις κρατούν σε σταθερά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Τουρκία, η οποία είναι "αντίπαλος" της Ελλάδας στον τουρισμό, οι τιμές ανά διανυκτέρευση έχουν μειωθεί κατά 15% (116 ευρώ έναντι 137 πέρυσι).

Αντίστοιχα, η Ισπανία δεν εμφανίζει καμία μεταβολή, ενώ και η Ιταλία παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξης του 1%.

"Φωτιά" η Σαντορίνη

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση τιμών στη Σαντορίνη και ιδιαίτερα στο ειδυλλιακό Ημεροβίγλι, όπου οι τιμές είναι αυξημένες κατά 95%.

Το δημοφιλές νησί των Κυκλάδων αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο και αγαπημένο προορισμό του διεθνούς τζετ σετ.

Φέτος ειδικά λόγω των αυξημένων αεροπορικών δρομολογίων βλέπει μεγάλη τουριστική κίνηση. Έτσι, αναλόγως έχουν αυξηθεί και οι τιμές στα ξενοδοχεία του.

Σύμφωνα πάντα με την Trivago, η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον πρώτο θερινό μήνα έχει εκτοξευτεί στα 501 ευρώ σε σχέση με τα 257 ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2013.

Εκτός από το Ημεροβίγλι, αυξημένες κατά 83% είναι οι τιμές στον Καρτεράδο, κατά 77% στα Φηρά, κατά 51% στο Φηροστεφάνι, ενώ μόλις 10% στην Οία.

Η Γλυφάδα στην Αττική παρουσιάζει και εκείνη μια σημαντική αύξηση στις τιμές (80%), ενώ η Ίος και η Μύκονος δεν ξέφυγαν από τη λίστα με αυξήσεις κατά 48% και 46% αντίστοιχα.

Επίσης, η Αθήνα ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά 35% συγκριτικά με τον περσινό Ιούνιο. Αντίθετα, μειωμένες είναι οι τιμές στην Κύπρο.

"Πρωταθλητές" στους Μεσογειακούς

Ελληνικό χρώμα θα έχει το φετινό καλοκαίρι καθώς οι ελληνικοί προορισμοί έρχονται πρώτοι ανάμεσα στους υπόλοιπους μεσογειακούς στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Το Ημεροβίγλι είναι το πιο ακριβό αλλά καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα της Trivago με τους δημοφιλέστερους μεσογειακούς προορισμούς και μάλιστα με ποσοστό δημοτικότητας 87%.

Δεύτερος έρχεται ακόμα ένας ελληνικός προορισμός και δεν είναι άλλος από την Οία της Σαντορίνης.

Στην έκτη θέση βρίσκεται και πάλι η Σαντορίνη και συγκεκριμένα τα Φηρά, ενώ στην όγδοη το Νησί των Ανέμων. Η δέκατη θέση των αγαπημένων προορισμών της Μεσογείου ανήκει στο Ρέθυμνο της Κρήτης και δύο θέσεις πιο κάτω είναι τα Χανιά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

SHARE:

24Media Network