Εμπόδια στην εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ “βλέπει” η Γερμανία

default image

Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση 5 προαπαιτούμενων δράσεων φέρνει καθυστέρηση στην καταβολή δόσης 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Βερολίνο. Τι απαντά η Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθυστέρησης της επόμενης δόσης των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε, σύμφωνα με το cityam.com, πως η καταβολή της δόσης θα καθυστερήσει επειδή η Ελλάδα απέτυχε να υλοποιήσει 5 από τις 22 προαπαιτούμενες δράσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα ανέφερε πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Άμεση απάντηση από το ΥΠΟΙΚ

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (έλαβε ήδη αριθμό ΦΕΚ και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη) υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Αυτό επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας φέρεται να αναφέρει ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει, διότι η χώρα δεν έχει εγκρίνει 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 29 Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα