Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Καμπανάκι στην κυβέρνηση για το μη μισθολογικό κόστος στις ΜμΕ

Κόσμος στα καταστήματα την περίοδο των εκπτώσεων
Κόσμος στα καταστήματα την περίοδο των εκπτώσεων EUROKINISSI

Πρωτοβουλίες για την μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος διατήρησης των θέσεων εργασίας ζητεί από την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στο φόντο των ανακοινώσεων για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Θετικά αξιολογεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς την χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού, κρούοντας ωστόσο και το "καμπανάκι" για το μη μισθολογικό κόστος μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει: "Η απόφαση της Κυβέρνησης να επισπεύσει την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου κατά 50 ευρώ από τα 663 στα 713 ευρώ σε 650.000 εργαζόμενους, αποτελεί μια παρέμβαση που ανακουφίζει τα νοικοκυριά και ενισχύει την αγοραστική τους δύναμη. Η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών ευελπιστούμε πως θα έχει ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την τόνωση της αγοράς.

ADVERTISING

Παράλληλα όμως, οι επιχειρήσεις επωμίζονται επιπλέον μισθολογικό κόστος, αλλά και αναλογικά υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να πιέζεται ακόμη περισσότερο η ρευστότητα τους. Δεν είναι αμελητέα η επιβάρυνση που θα υποστούν κυρίως οι μικρότερες επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους, όταν και οι ίδιες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα".

Εν συνεχεία, τονίζει πως: "Αναμένουμε σύντομα από την κυβέρνηση ανάλογες πρωτοβουλίες για την μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Το ελληνικό εμπόριο που αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας, έχει αποδείξει στην πολυετή και πολυεπίπεδη κρίση, πως αγορά και κοινωνία μπορούν και πρέπει να πορεύονται μαζί. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει παράλληλα εργαζόμενους και επιχειρήσεις ώστε τη πραγματικά πολύ δύσκολη αυτή συγκυρία να εξασφαλιστεί η επιβίωση των επιχειρήσεων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η κοινωνική συνοχή."

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιανεμπόριο, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network