ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά στο myAADE

ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά στο myAADE
Πολυκατοικίες Eurokinissi

Τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ στις πυρόπληκτες περιοχές.

Αναρτήθηκαν πριν λίγο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτητών.

Με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή των Ελλήνων, προβλέπεται τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που αποδεδειγμένα καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές βλάβες στον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 (περιοχές Σάμου, Ικαρίας και Χίου), και στον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 (περιοχές της Θεσσαλίας, και ειδικότερα Λάρισας και Τρικάλων). Η απαλλαγή χορηγείται για το κτίσμα και το αναλογούν οικόπεδο και αφορά το έτος καταστροφής και τα επόμενα δύο έτη.

Για τη χορήγηση της απαλλαγής, οπως αναφέρει ανακοίνωση, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματός τους, προσκομίζοντας το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από το οποίο προκύπτει η βλάβη του ακινήτου.

Για τις ΔΟΥ που έχουν ήδη ενταχθεί στην πιλοτική πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE, η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί ψηφιακά (επιλογή ΔΟΥ, Θεματική Ομάδα «Κεφάλαιο», Διαδικασία «Αίτηση μείωσης ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ», όπου θα επισυναφθούν η αίτηση και το σχετικό δικαιολογητικό).

Για τις υπόλοιπες ΔΟΥ που δεν έχουν μέχρι στιγμής ενταχθεί στην πιλοτική πλατφόρμα «Τα Αιτήματά Μου», η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορεί να αποσταλεί είτε με συστημένη επιστολή, είτε με υπηρεσία ταχυμεταφοράς, είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με κατάθεση στο πρωτόκολλο της ΔΟΥ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα