Επιμένει στις καταγγελίες για το "φουσκωμένο" έλλειμμα

Επιμένει στις καταγγελίες για το "φουσκωμένο" έλλειμμα

Αιχμές για χειραγώγηση των ΜΜΕ σχετικά με το έλλειμμα, άφησε η Ζωή Γεωργαντά. Ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει εδώ και πολλούς μήνες

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεργαντά, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Η κα Γεωργαντά αφού επέμεινε στους ισχυρισμούς της περί εσκεμμένης διόγκωσης του ελλείμματος, σημείωσε ότι προσπάθησε να ενημερώσει, ωστόσο τα ΜΜΕ δεν δέχθηκαν να δημοσιεύσουν τις απόψεις της.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι θυμήθηκε να μιλήσει μόλις "ξηλώθηκε" από την ΕΛΣΤΑΤ, απάντησε ότι δεν επιδίωξε να έρθει στον τύπο τώρα και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λέει αυτά τα πράγματα.

Μάλιστα σημείωσε, ότι τα είχε πει νωρίτερα αλλά καμία εφημερίδα δεν δέχθηκε να δημοσιεύσει, ενώ κατήγγειλε ότι είχε δώσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό η οποία λογοκρίθηκε. Η συνέντευξη σύμφωνα με την κα Γεωργαντά είχε δοθεί ένα μήνα πριν ανακοινωθεί το έλλειμμα.

"Προσέγγισα ανθρώπους και επειδή δεν ήθελα να εκτεθεί η Ελλάδα, δεν πήγα στο εξωτερικό, αλλά προσπάθησα να ενημερώσω το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Κανείς δεν δεχόταν να βάλει τις ανακοινώσεις. Ρωτούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου να το βάλουμε ή να μην το βάλουμε" σημείωσε.

Δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια

Η κα Γεωργαντά αναφερόμενη στην ουσία της υπόθεσης, τόνισε ότι υπάρχουν σειρά κριτηρίων τα οποία πρέπει να ταυτοποιηθούν αποδεδειγμένα, για να ενταχθούν τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ. Γι' αυτό πρέπει να γίνει έρευνα και μελέτη, η οποία δεν έγινε.

Η ίδια υποστηρίζει ότι αν ήταν η ίδια υπουργός θα έλεγε να βγει όπως είναι στην πραγματικότητα το έλλειμμα και τόνισε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπέκυψε στις ασφυκτικές πιέσεις των Γερμανών

Μάλιστα όταν εξέφρασε τις ενστάσεις της στον πρόεδρο της Eurostat, κ. Ράντερμάχερ, εκείνος απάντησε:

"Μη μιλάς καθόλου η χώρα σου βρίσκεται κάτω από πίεση και θα πρέπει να κάνεις ότι λέει ο πρόεδρος της Στατιστικής Αρχής".

Τόνισε ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν συνεδρίαζε και "υποτίθεται ότι ήταν ανεξάρτητη και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν πήραν απαντήσεις από την Eurostat για το πώς κατέληξαν στο 15,4% για τον αριθμό του ελλείμματος.

"Είναι απαράδεκτο, επιστήμονες με διεθνή γνώση στην επεξεργασία στοιχείων να μην απαντούν. Θέσαμε ζητήματα πώς βγήκε αυτό το νούμερο και γιατί έμπαιναν σε αυτόν τον αριθμό ΔΕΚΟ εν μία νυκτί" είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Η κα Γεωργαντά αναφέρθηκε και στην ποινική δίωξη προς τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά με τα e-mail του προέδρου, η κα Γεωργαντά χαρακτήρισε ψέμματα τις κατηγορίες και τόνισε ότι ο κ. Λογοθετης είναι αξιόλογος, του οποίου του αφαίρεσαν τις αρμοδιότητες και τις έδωσαν σε ξένους.

Πρόσθεσε ότι υπήρχε ένα λάπτοπ, που ήταν ανοικτό και το χρησιμοποιούσαν όλοι και βρέθηκαν ίχνη πρόσβασης στα e-mail του προέδρου με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί ο αντιπρόεδρος.

Η κα Γεωργαντά απέδωσε τις κατηγορίες στις διαφωνίες σχετικά με τη διόγκωση του ελλείμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο στόχαστρο όσοι διαφώνησαν με το ύψος του ελλείμματος

Έλλειμμα "μαϊμού" για να επιβληθούν τα μέτρα

Επέμβαση δικαιοσύνης για το φουσκωμένο έλλειμμα ζητά η ΝΔ

SHARE:

24Media Network