Δις στις τράπεζες αλλά με όρους

Δις στις τράπεζες αλλά με όρους

Σε αποστολή επιστολών στις τράπεζες επιδόθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ζήτησε αναλυτική πληροφόρηση για το πόσα χρήματα από αυτά που έλαβαν, πήγαν στην πραγματική οικονομία.

Επιστολές προς τις διοικήσεις των τραπεζών απέστειλε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός ζήτησε αναλυτική πληροφόρηση για το που πήγαν τα πακέτα ενίσχυσης που έχουν λάβει τα τραπεζικά ιδρύματα ενώ ζήτησε επίσης να μάθει πόσα χρήματα από αυτά που έλαβαν, κατευθύνθηκαν στην πραγματική οικονομία

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός ενημέρωσε τις διοικήσεις των τραπεζών ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, προτείνεται να επεκταθεί ο πυλώνας ενίσχυσης με τη μορφή των εγγυήσεων κατά επιπλέον 30 δισ. ευρώ.

Μία ενίσχυση η οποία όμως θα παρέχεται, μόνο στην περίπτωση κατά την οποία, κάθε πιστωτικό ίδρυμα προετοιμάσει και εφαρμόσει σχέδιο για μεσοπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από την ΤτΕ και την ΕΚΤ, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η χρήση της πρόσθετης ενίσχυσης θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της πραγματικής οικονομίας.

SHARE:

24Media Network