Επιστρέφουν στην Αθήνα οι τροϊκανοί

12-5-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η Τρόικα// ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
12-5-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η Τρόικα// ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση επαναφέρουν την τρόικα στην Αθήνα. Σε έκτακτο Eurogroup, που θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου, θα αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης

Μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιστρέφουν αύριο Πέμπτη στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η τρόικα αποφάσισε να επαναλάβει την αποστολή της στην Ελλάδα", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

Σημείωσε μάλιστα ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

"Το τέλος στα ακίνητα έφερε πίσω την τρόικα"

Το "πράσινο φως" για την επιστροφή της Τρόϊκας στην Αθήνα θεωρεί η φλαμανδόφωνη οικονομική εφημερίδα «Ντε Ταϊντ» ότι έδωσε η χθεσινή υπερψήφιση του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων από την ελληνική Βουλή.

Σε σημερινό δημοσίευμά της και υπό τον τίτλο «Η Αθήνα προωθεί τα μέτρα λιτότητας», η εφημερίδα επισημαίνει ότι μετά από τη χθεσινή ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη.

Ωστόσο, η εφημερίδα σημειώνει ότι η υπερψήφιση της έκτακτης εισφοράς δεν θεωρείται αρκετή για να κάμψει τις αντιρρήσεις της Τρόϊκας, η οποία ζητά επιτακτικά από την Αθήνα να μειώσει δραστικά τον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την «Ντε Ταϊντ», παρά την επίσπευση των διαδικασιών που δρομολογεί η Αθήνα, για τη μείωση των δημόσιων δαπανών, ο ελεγκτές της Τροϊκας φέρονται αποφασισμένοι να ζητήσουν πειστικότερες αποδείξεις για την βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή των επώδυνων μέτρων.

Έκτακτο Eurogroup για την έκτη δόση

Μετά από έκτακτο συμβούλιο Eurogroup που θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου και στο οποίο θα αξιολογηθεί η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης των οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση προέβη την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι στο προγραμματισμένο Eurogroup της 3ης Οκτωβρίου δεν θα υπάρξει αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποδείξεις μόνο για όσα ξοδεύουμε, όχι για τις αποταμιεύσεις

Φορο-παράνοια με τις αποδείξεις

Παρελθόν οι επιστροφές φόρου

SHARE:

24Media Network