Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Εντός της Μεγάλης Εβδομάδος η εκταμίευση

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Εντός της Μεγάλης Εβδομάδος η εκταμίευση
ΕΣΤΙΑΣΗ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) Eurokinissi

Ξεκινούν τη Μεγάλη Εβδομάδα τα προγράμματα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις με βάση τα όσα ανέφεραν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει η εκταμίευση της 7ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με ρευστότητα, αυτόν τον κλάδο (εστίαση) που θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, όπως το έχουμε κάνει συστηματικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα» είπε ο υπουργός. Ερωτηθείς αν αναμένουμε περαιτέρω μείωση φόρων εντός του 2021, απάντησε:

«Είμαστε σε μια περίοδο πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, την οποία θα πρέπει – μη γνωρίζοντας την ένταση και την έκταση του προβλήματος, έχοντας όμως ένα φως στην άκρη του τούνελ – να έχουμε πάντα εφόδια και πολεμοφόδια για να βοηθήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και μέσα από την αύξηση των δαπανών. Ήδη όμως έχουμε κάνει πολλά», είπε και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί.

«Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την επιστρεπτέα 7. Μέχρι 10 Μάιου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης. Όσοι μπουν 10 Μάιου στην πλατφόρμα, στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα Μάιο. Είναι το ταχύτερο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ιστορία» ανέφερε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε εκπομπή του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού ΙΟΝΙΑΝ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα