ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Υπουργείο Οικονομικών

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Νέα παράταση υποβολής δικαιολογητικών για όλους τους κύκλους

Όλες οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, ανεξαιρέτως, υποχρεούνται στην υποβολή του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Αναποδογυρισμένες καρέκλες έξω από κλειστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας

Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν πήραν επιστρεπτέες προκαταβολές– Πώς να κάνουν ένσταση

Διορία 5 ημερών δίνεται σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν ενστάσεις για να διεκδικήσουν εκ νέου την επιστρεπτέα προκαταβολή που τυχόν δεν πήραν στην 3 ή την 4η φάση του προγράμματος τον περασμένο Οκτώβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα.

Επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση προθεσμίας για υποβολή δικαιολογητικών

Εκδόθηκαν οι ΚΥΑ για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών από τους δικαιούχουςόλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως τις 16/7/2021.

Αναποδογυρισμένες καρέκλες έξω από κλειστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας

Αντίστροφη μέτρηση για τα "στοχευμένα" μέτρα Ιουνίου – Τι έρχεται;

Σε τροχιά εκκίνησης είναι η νέα δέσμη μέτρων που με στοχευμένο τρόπο αναμένεται να τρέξουν το επόμενο διάστημα. Κοινό τους στοιχείο ότι πλέον δεν έχουν οριζόντιο χαρακτήρα ενώ περιλαμβάνουν σειρά αυστηρών κριτηρίων.

Ανάληψη από ΑΤΜ.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πίστωση 189,2 εκατ. ευρώ σε πάνω από 15.000 δικαιούχους

Πιστώθηκε ποσό ύψους 189,2 εκατ. ευρώ σε 15.319 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, σε 12.498 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και σε 10.176 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2021.

Κλειστή επιχείρηση κατά τη διάρκεια του lockdown

Σφύριγμα λήξης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 μένει ουσιαστικά ένας γύρος πληρωμών περίπου 200 εκατ. ευρώ, ώστε να ανέβει ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων στις 300.000 όπως ήταν ο στόχος και το συνολικό διανεμόμενο ποσό στο 1 δισεκ. ευρώ.

Από το πρώτο βράδυ επαναλειτουργίας της εστίασης.

Εστίαση: Τον Ιούνιο η εκταμίευση των κεφαλαίων κίνησης - Έρχονται μέτρα για γυμναστήρια και παιδότοπους

Ξενοδοχεία, γυμναστήρια και παιδότοποι θα είναι στο επίκεντρο νέους προγράμματος με χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, με βάση υπολογισμού τον τζίρο τους το 2019.

Κλειστά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Σε αναμονή για το χιλιάρικο πολλές επιχειρήσεις

Το μέτρο "Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικούς σκοπού"  εντάσσεται  στη νέα "γενιά" μέτρων που θα είναι πιο "στοχευμένα" και θα εφαρμοστούν τον Μάιο και θα διαδεχτούν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Το ύψος τους εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ.

Καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική

Τελική ευθεία για τις κατανομές της Επιστρεπτέας 7 – Έρχεται το "bonus" του 35% από τις Επιστρεπτέες 1 έως 3

Το Υπ. Οικονομικών, με την τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ της 30ης Απριλίου για την Επιστρεπτέα 7, έχει αυστηροποιήσει το πλαίσιο, βάζοντας στο "κάδρο" αυστηρούς ελέγχους για όσους σκεφτούν να κάνουν λαθροχειρίες.

Κλειστά καταστήματα, ενοικιαστήρια και λουκέτα στο κέντρο της Αθήνας, ενω βρισκόμαστε στο 3ο locdown για τον περιορισμό της πανδημίας

Ποιοι πάνε "ταμείο" τη Μ. Εβδομάδα - Οι πληρωμές σε Επιστρεπτέα 7, επιδόματα, Δώρο Πάσχα, συντάξεις

Σημαντική ρευστότητα που υπερβαίνει σημαντικά τα 2 δισεκ. ευρώ αναμένεται να πέσει στην αγορά τις μέρες αυτές καθώς ξεκινά κύκλος πληρωμών για διάφορα προγράμματα και υποχρεώσεις του δημοσίου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το χρονοδιάγραμμα, οι εκπτώσεις και οι δόσεις - Τι γίνεται με τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Έκπτωση 3% θα έχουν όσοι πληρώσουν εφάπαξ φέτος το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι δόσεις και φέτος θα είναι 8, ενώ όσοι τον Αύγουστο καταθέσουν την δήλωση, δε θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι αλλά θα πρέπει να δώσουν δυο δόσεις φόρου.

Σταϊκούρας: Πότε γίνονται οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Σταϊκούρας: Πότε γίνονται οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται περίπου στα 30 δισ. ευρώ και επαρκούν για επέκταση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων για ένα χρονικό διάστημα, εάν κι εφόσον απαιτηθεί.

Κλειστό κατάστημα εστίασης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Οι δικαιούχοι

To μέτρο της  Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τον Απρίλιο θα διαθέσει ένα ύψος πόρων που φτάνει το 1 δισ. ευρώ, με βάση κριτήριο μείωσης τζίρου το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Κλειστή επιχείρηση εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης στην Επιστρεπτέα 7 – Η απόφαση και οι προθεσμίες

Το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τον Απρίλιο θα διαθέσει ένα ύψος πόρων που φτάνει το 1 δισεκ. ευρώ, με βάση κριτήριο μείωσης τζίρου το πρώτο τρίμηνο του έτους ενώ ανάλογα με την πορεία των υγειονομικών δεδομένων ενδεχομένως να επαναληφθεί.

Πισίνα σε ταράτσα πολυκατοικίας

Τεκμήρια διαβίωσης: Πώς θα καλυφθούν φέτος για την αποφυγή έξτρα φόρου;

Πώς θα καλύψουν τα τεκμήρια διαβίωσης και θα αποφύγουν τις επιβαρύνσεις φόρου όσοι έχουν δει απώλειες το 2020. Τι ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.

Υπουργείο Οικονομικών

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στο παρά πέντε

Με ΚΥΑ που ήδη ανακοινώθηκε, επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής 6, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στιγμιότυπο από το Μοναστηράκι στην Αθήνα καθώς η πόλη μπήκε επισήμως σε καθεστώς καθολικού lockdown

Επιστρεπτέα 1, 2, 3: Τι χαρίζεται και τι εκπτώσεις προβλέπονται για όσους αποπληρώσουν με μετρητά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, για το νέο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης, δήλωσε πως προσθέτονται ειδικά μέτρα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1, 2, 3.

Κλειστό κατάστημα εστίασης λόγω του lockdown

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Οι "κομμένοι", τα ποσά και τα κριτήρια ένταξης για τις κατανομές

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την Επιστρεπτέα 6. Ποια τα κριτήρια.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Ανοίγει η δεύτερη φάση

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξουν οι καταβολές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, το κονδύλι θα είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων μικρότερος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.