ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης Χρήστος Σταϊκούρας

Ακρίβεια: Ζυγίζει "καύσιμα" για νέα μέτρα κι ενεργειακές επιδοτήσεις η κυβέρνηση

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα φέρνουν αισιοδοξία στο Υπ. Οικονομικών καθώς έρχεται 4μηνο "φωτιά" με μεγάλες φορολογικές υποχρεώσεις που θα κρίνει τον τελικό λογαριασμό των εισπράξεων.

Χρήματα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση υποβολής των δικαιολογητικών έως 31 Αυγούστου

Ηλεκτρονικά, μέχρι την τελευταία μέρα του καλοκαιριού, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δικαιούχοι που δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Διαχείριση οικονομικών

Επιστρεπτέα Προκαταβολή - ΕΝΦΙΑ - Φόροι: Το δίλημμα "πληρωμή εφάπαξ ή δόσεις" και τα μέχρι τώρα στοιχεία

Η υπέρβαση των κρατικών εσόδων τον Ιούνιο, οφείλεται, πέρα από την καλή πορεία του τουρισμού και στην την συνεπή πληρωμή άμεσων φόρων εκ μέρους των φορολογουμένων.

Λογαριασμοί

"Ψυχρολουσία" με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Νέος λογαριασμός στο ήδη βαρύ καλεντάρι πληρωμών

Πολλοί οι οποίοι δυσκολεύονται από άποψη ρευστότητας και είδαν του λογαριασμούς τους στο taxis με τα "μπιλιετάκια", είχαν μια πρώτη "ψυχρολουσία" στη σκέψη του νέου φόρτου υποχρεώσεων.

Χρήματα

Υπ. Οικονομικών: Ώρα πληρωμών των χρημάτων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν, σταδιακά κατά τη βεβαίωση, στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ myAADE, στην επιλογή Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις.

Χρήματα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Οι προθεσμίες για την πληρωμή της πρώτης δόσης και της εφάπαξ καταβολής

"Σφραγίστηκε" και τυπικά η παράταση της περιόδου χάριτος και της προθεσμίας εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και επέκταση των δόσεων επιστροφής.

Υποχρεώσεις πληρωμών: Βαρύς λογαριασμός για νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Υποχρεώσεις πληρωμών: Βαρύς λογαριασμός για νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Στο “καταφύγιο” των πολλαπλών δόσεων για σειρά υποχρεώσεων προστρέχουν, νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο όγκο πληρωμών που ξεκινά το Μάιο.

Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Εξετάζεται η αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή της επιστρεπτέας

Tο επιστρεπτέο ποσό που κληθούν να καταβάλουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, φτάνει περίπου τα 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,3 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα.

Κατάστημα εστίασης

Αγορά: SOS για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να κρατηθούν θέσεις εργασίας

Στην εστίαση τα τελευταία δύο χρόνια έχουν απολεσθεί 40.000 θέσεις εργασίας. Κώδωνας κινδύνου για εργαζόμενους κι επιχειρήσεις σε σχέση με τα νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπ. Οικονομικών: Στη ζυγαριά του ελλείμματος και του χρέους τα νέα μέτρα στήριξης – Τι αναμένεται

Τα νέα μέτρα στήριξης θα έρθουν, αφού πρώτα υπάρξουν ενδείξεις για τον αντίκτυπο των νέων περιοριστικών μέτρων ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας.

Δυο γυναίκες περπατούν στην Ερμού

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Εξάμηνη αναβολή στις καταβολές - Νέες προθεσμίες για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και Πάγιες Δαπάνες

Σε σχέση με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του επιστρεπτέου ποσού έως τις 31 Μαρτίου 2022 με έκπτωση 15% επί του ποσού προς επιστροφή.

Κλειστά μαγαζιά

Υπ. Οικονομικών: Τι ισχύει για την επιστροφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής;

Σε τροποποίηση των όρων επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους όλων των κύκλων της προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Κορονοχρέη: Το 2022 ξεκινά ο "Γολγοθάς" αποπληρωμών των "παγωμένων" οφειλών - Ο χάρτης των οφειλετών

Η δημοσιοποίηση των υπουργικών αποφάσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εξόφληση των κρατικών δανείων που έλαβαν όσοι μετείχαν του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής δίνει το "λάκτισμα" για το μεγάλο αγώνα αποπληρωμής των "κορονοχρεών" ύψους 15 δισ. ευρώ.

Υπουργείο Οικονομικών

Παρατάσεις για υποβολή δικαιολογητικών σε προγράμματα στήριξης της οικονομίας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού και της Επιδότησης Παγίων Δαπανών.

Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη

Μόνο "αντίδοτο" στο βουνό κορονοχρεών η αύξηση στο κούρεμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής - "Δεν αρκεί" λέει η αγορά

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού, που αφορά άμεσα τα χρέη της πανδημίας, μια «βόμβα» στα θεμέλια της οικονομίας, αφορούσε την αύξηση του «κουρέματος» στα ποσά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ακίνητα

Επιστρεπτέες και αποζημιώσεις ενοικίων: Αρχίζει η εξέταση των ενστάσεων - Νέα ευκαιρία για ρευστότητα

Μετά την "επιχείρηση" εξέτασης των ενστάσεων για τις επιστρεπτέες προκαταβολές και τις αποζημιώσεις ενοικίων αναμένεται να υπάρξει ένας νέος κύκλος παροχής ρευστότητας για όσους "περάσουν" τον "πήχη".

Υπουργείο Οικονομικών

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Νέα παράταση υποβολής δικαιολογητικών για όλους τους κύκλους

Όλες οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, ανεξαιρέτως, υποχρεούνται στην υποβολή του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Αναποδογυρισμένες καρέκλες έξω από κλειστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας

Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν πήραν επιστρεπτέες προκαταβολές– Πώς να κάνουν ένσταση

Διορία 5 ημερών δίνεται σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν ενστάσεις για να διεκδικήσουν εκ νέου την επιστρεπτέα προκαταβολή που τυχόν δεν πήραν στην 3 ή την 4η φάση του προγράμματος τον περασμένο Οκτώβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα.

Επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση προθεσμίας για υποβολή δικαιολογητικών

Εκδόθηκαν οι ΚΥΑ για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών από τους δικαιούχουςόλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως τις 16/7/2021.

Αναποδογυρισμένες καρέκλες έξω από κλειστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας

Αντίστροφη μέτρηση για τα "στοχευμένα" μέτρα Ιουνίου – Τι έρχεται;

Σε τροχιά εκκίνησης είναι η νέα δέσμη μέτρων που με στοχευμένο τρόπο αναμένεται να τρέξουν το επόμενο διάστημα. Κοινό τους στοιχείο ότι πλέον δεν έχουν οριζόντιο χαρακτήρα ενώ περιλαμβάνουν σειρά αυστηρών κριτηρίων.

Ανάληψη από ΑΤΜ.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πίστωση 189,2 εκατ. ευρώ σε πάνω από 15.000 δικαιούχους

Πιστώθηκε ποσό ύψους 189,2 εκατ. ευρώ σε 15.319 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, σε 12.498 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και σε 10.176 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2021.

Κλειστή επιχείρηση κατά τη διάρκεια του lockdown

Σφύριγμα λήξης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 μένει ουσιαστικά ένας γύρος πληρωμών περίπου 200 εκατ. ευρώ, ώστε να ανέβει ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων στις 300.000 όπως ήταν ο στόχος και το συνολικό διανεμόμενο ποσό στο 1 δισεκ. ευρώ.

Από το πρώτο βράδυ επαναλειτουργίας της εστίασης.

Εστίαση: Τον Ιούνιο η εκταμίευση των κεφαλαίων κίνησης - Έρχονται μέτρα για γυμναστήρια και παιδότοπους

Ξενοδοχεία, γυμναστήρια και παιδότοποι θα είναι στο επίκεντρο νέους προγράμματος με χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, με βάση υπολογισμού τον τζίρο τους το 2019.

Κλειστά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Σε αναμονή για το χιλιάρικο πολλές επιχειρήσεις

Το μέτρο "Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικούς σκοπού"  εντάσσεται  στη νέα "γενιά" μέτρων που θα είναι πιο "στοχευμένα" και θα εφαρμοστούν τον Μάιο και θα διαδεχτούν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Το ύψος τους εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ.

Καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική

Τελική ευθεία για τις κατανομές της Επιστρεπτέας 7 – Έρχεται το "bonus" του 35% από τις Επιστρεπτέες 1 έως 3

Το Υπ. Οικονομικών, με την τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ της 30ης Απριλίου για την Επιστρεπτέα 7, έχει αυστηροποιήσει το πλαίσιο, βάζοντας στο "κάδρο" αυστηρούς ελέγχους για όσους σκεφτούν να κάνουν λαθροχειρίες.

Κλειστά καταστήματα, ενοικιαστήρια και λουκέτα στο κέντρο της Αθήνας, ενω βρισκόμαστε στο 3ο locdown για τον περιορισμό της πανδημίας

Ποιοι πάνε "ταμείο" τη Μ. Εβδομάδα - Οι πληρωμές σε Επιστρεπτέα 7, επιδόματα, Δώρο Πάσχα, συντάξεις

Σημαντική ρευστότητα που υπερβαίνει σημαντικά τα 2 δισεκ. ευρώ αναμένεται να πέσει στην αγορά τις μέρες αυτές καθώς ξεκινά κύκλος πληρωμών για διάφορα προγράμματα και υποχρεώσεις του δημοσίου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Το χρονοδιάγραμμα, οι εκπτώσεις και οι δόσεις - Τι γίνεται με τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Έκπτωση 3% θα έχουν όσοι πληρώσουν εφάπαξ φέτος το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι δόσεις και φέτος θα είναι 8, ενώ όσοι τον Αύγουστο καταθέσουν την δήλωση, δε θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι αλλά θα πρέπει να δώσουν δυο δόσεις φόρου.

Σταϊκούρας: Πότε γίνονται οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Σταϊκούρας: Πότε γίνονται οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται περίπου στα 30 δισ. ευρώ και επαρκούν για επέκταση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων για ένα χρονικό διάστημα, εάν κι εφόσον απαιτηθεί.