Επιστροφές φόρου-“εξπρές”: Πιστώθηκαν 121 εκατ. ευρώ σε 508.000 δικαιούχους

Επιστροφές φόρου-“εξπρές”: Πιστώθηκαν 121 εκατ. ευρώ σε 508.000 δικαιούχους

Μέχρι και το τέλος Ιουλίου, είχαν πιστωθεί με τα ποσά των επιστροφών οι τραπεζικοί λογαριασμοί 509 χιλιάδων φυσικών προσώπων

Την επιστροφή φόρου μέσα σε δέκα ημέρες από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι μέχρι και το τέλος Ιουλίου, και για δηλώσεις, που υποβλήθηκαν οριστικά έως και τις 20 του ίδιου μήνα, είχαν πιστωθεί με τα ποσά των επιστροφών οι τραπεζικοί λογαριασμοί 509 χιλιάδων φυσικών προσώπων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 121 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και η επιτάχυνση των επιστροφών επιβάλλεται ως ένα μέρος και από τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, η διαφορά σε σχέση είναι παραπάνω από ορατή καθώς αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οι φορολογούμενοι, που είχαν εισπράξει την επιστροφή φόρου, ήταν 364 χιλιάδες και το συνολικό ποσό έφτανε στα 97 εκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή, φέτος, ήδη οι δικαιούχοι, που πληρώθηκαν, είναι αυξημένοι κατά 40% και το συνολικό ποσό κατά 20% !

Με την επιτάχυνση αυτή, οι φορολογούμενοι εισπράττουν άμεσα την επιστροφή φόρου – και κατά συνέπεια – προλαβαίνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και γλιτώνουν το συμψηφισμό με τυχόν οφειλές από το συγκεκριμένο φόρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα