Αλαλούμ με τη διαθεσιμότητα και το αντάρτικο στους δήμους

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΩΦΟΡΙΑΣ( ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΩΦΟΡΙΑΣ( ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το μέτρο της διαθεσιμότητας, με πάνω από 200 δήμους να τελούν υπό κατάληψη

Αναστάτωση επικρατεί στους δήμους με την εφαρμογή του καθεστώτος της διαθεσιμότητας, με δημάρχους και περιφερειάρχες να εξακολουθούν να αρνούνται την αποστολή στοιχείων. 

Οι εργαζόμενοι από την άλλη πλευρά που πιθανώς εμπίπτουν στις διατάξεις του μέτρου αγνοούν εάν πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ή να σταματήσουν να προσέρχονται στην υπηρεσία.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρουν "Τα Νέα", προχώρησε στο βήμα της καταγραφής αναγκών σε προσωπικό από τους φορείς του Δημοσίου.

Με επιστολή του, ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης καλεί τους συναδέλφους του να υποβάλουν σχετικά αιτήματα προκειμένου, όπως αναφέρει, να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών υπαλλήλων, αλλά και να αντιμετωπιστούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες μέσω της προσωρινής τοποθέτησης σε υπηρεσίες εργαζομένων που υπάχθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο Αντώνης Μανιτάκης ζητά να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες που υπάρχουν σε διοικητικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, με επίκεντρο τη στελέχωση υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών ή στις οποίες έχουν παγώσει οι προσλήψεις.

Την ίδια ώρα πάνω από 200 δήμοι τελούν υπό υπό κατάληψη ώστε να μην καταστεί δυνατή η αποστολή των ονομάτων όσων υπαλλήλων επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις, ενώ η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζεται να ασκήσει κάθε μέσο για την ακύρωση του μέτρου της διαθεσιμότητας.

 

SHARE: