Αναδίπλωση Μέργου μετά τον σάλο για τον "υψηλό" κατώτατο μισθό

ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΡΓΟ
ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΡΓΟ EUROKINISSI

Στροφή 180 μοιρών από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΟΙΚ μετά τον σάλο λόγω της δήλωσής του περί "υψηλού" κατώτατου μισθού. Τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Σε αναδίπλωση της δήλωσής του περί "υψηλού" κατώτατου μισθού προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και το "άδειασμα" από την κυβέρνηση .

"Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

ADVERTISING

Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης", αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών.

Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις", επισημαίνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ΥΠΟΙΚ αδειάζει τον Μέργο για τον κατώτατο μισθό

Ο γγ του υπ. Οικονομικών θεωρεί "υψηλό" τον κατώτατο μισθό

SHARE:

24Media Network