Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι Ένοπλες Δυνάμεις

Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι Ένοπλες Δυνάμεις
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ / ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ EUROKINISSI

Τέλος στις φήμες περί αλλαγές στις αποδοχές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έβαλε ο Πάνος Μπεγλίτης. Το ενιαίο μισθολόγιο δεν πρόκειται να θίξει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων

Ανεπηρέαστες από το ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει στο Δημόσιο θα είναι οι αποδοχές των ανδρών και γυναικών που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, έρχονται σε απάντηση των φημών που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα περί ενδεχόμενων αλλαγών στις αποδοχές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που συμπληρώνει τις υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, “το ενιαίο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα επιτευχθεί και “αποκατάσταση χρόνιων μισθολογικών αδικιών εις βάρος τους”.

Υποστήριξε μάλιστα πως η μεταρρύθμιση δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

“Στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους, δεδομένου ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού, καθώς και οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτή, είναι ίδιες και μοναδικές για όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της στρατιωτικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων”, σημείωσε.

ΝΔ: Διγλωσσία για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για διγλωσσία στο θέμα του μισθολογίου.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, που σε συνέντευξή του είχε επισημάνει ότι ένας οικονομολόγος στις ένοπλες δυνάμεις δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται διαφορετικά από έναν οικονομολόγο που δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης και εργάζεται για παράδειγμα σε ένα υπουργείο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, έρχονται σε αντιδιαστολή με τις δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη.

“Είναι προφανές ότι έχουμε άλλο ένα επεισόδιο σύγκρουσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Άλλο ένα επεισόδιο στο αλαλούμ της Κυβέρνησης Παπανδρέου, είτε ο Μπεγλίτης δεν συντονίζεται είτε ο κ. Ραγκούσης είναι ασυντόνιστος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα