Άγρια κόντρα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στη μέση το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος για την εργατική πρωτομαγιά
Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος για την εργατική πρωτομαγιά EUROKINISSI

Σκληρή απάντηση της ΓΣΕΕ στην ΑΔΕΔΥ με αφορμή το 37ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας την προσεχή Τρίτη 25 Φεβρουαρίου. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, κατά ΓΣΕΕ και κυβέρνησης.

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που αφορούσε το συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) δίνει η Συνομοσπονδία, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και κανείς δεν έχει δικαίωμα και δεν θα μπορέσει να το παρεμποδίσει με τη βία.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Σχετικά με την "ανακοίνωση" της ΑΔΕΔΥ και την υποτιθέμενη "διευκολυντική στάση εργασίας", που προκήρυξε για διευκόλυνση "διαδηλωτών", που θα εναντιωθούν στη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, δηλώνουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το γεγονός ότι μία ομάδα προθύμων προσχωρεί στη στρατηγική του ΠΑΜΕ για την ολοκληρωτική διάλυση των συνδικάτων. Ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των πλειοψηφικών τους παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ ουδεμία σχέση έχουν με την εργαλειοποίηση της Ανώτατης Δημοσιοϋπαλληλικής Οργάνωσης από το ΠΑΜΕ και κάποιους "προθύμους". Σχεδόν αναμέναμε μία τέτοια θεσμική εκτροπή. Άλλωστε, είχαν προηγηθεί κι άλλες τέτοιες "βαρύνουσας" σημασίας ανακοινώσεις-παρεμβάσεις που άπτονται … των "άμεσων" προβλημάτων του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου…».

ADVERTISING

«Η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΓΣΕΕ, είναι οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αντίστοιχα. Οφείλουν να λειτουργούν με σοβαρότητα, να παράγουν πολιτική, να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση με ευθύνη απέναντι στον κόσμο που εκπροσωπούν, να έχουν καθοδηγητικό ρόλο, με ύφος προοδευτικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό. Είναι όργανα με ιστορία και έχουν συνεισφέρει βαρύ φόρο στην προάσπιση των συλλογικών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων» σημειώνει η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας ότι η σημερινή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ («τέτοιο περιεχόμενο ούτε το Π.Α.ΜΕ δεν τόλμησε να συντάξει) αποτυπώνει το πραγματικό πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της, που πρωτίστως ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος θα πρέπει να επιλύσει». «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων μας δημοσίων υπαλλήλων!!!» καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ κατά της ΓΣΕΕ: 

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΓΣΕΕ, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network