Εκτός Δημοσίου 150.000 υπάλληλοι μέχρι το 2015

Εκτός Δημοσίου 150.000 υπάλληλοι μέχρι το 2015
Στιγμιότυπο απο την παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης φαρμάκων του ΙΚΑ,σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 / Υπάλληλοι του οργανισμού (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) Eurokinissi

Δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών ζήτησε η Τρόικα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μέχρι το 2015 ζητά την αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων. Εκτός προγράμματος η εφεδρεία

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το “Βήμα”, κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα, ο υπουργός παρουσίασε τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την εργασιακή εφεδρεία.

Αν και δεν διατυπώθηκε ξεκάθαρα στη συνάντηση των εκπροσώπων της Τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι δανειστές μας επιμένουν στην επίτευξη του στόχου των 30.000 εφέδρων μέχρι το τέλος του 2011.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέρεται πως ο κ. Ρέππας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης Ματίας Μορς, Μαρκ Φλάναγκαν και Μπομπ Τράα, για την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου στο Δημόσιο, την αξιολόγηση και την κινητικότητα των υπαλλήλων, το νέο πειθαρχικό που βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής υπογραφών των συναρμόδιων Υπουργών προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την καλή νομοθέτηση το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, την τομή της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων και τη μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο, καθώς και τη συνεργασία με την task force βάσει της έκθεσης του ΟΟΣΑ και της Λευκής Βίβλου για τη Δημόσια Διοίκηση.

Αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας που είναι κατά σειρά:

– Δομή και όργανα

– Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

– Παρακολούθηση προϋπολογισμού

– Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

– Καλή νομοθέτηση

– Καταπολέμηση γραφειοκρατίας

– Αντιμετώπιση διαφθοράς.

Θετικά έκριναν την ενημέρωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, και θα συμπεριληφθεί σε νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί από τη Βουλή ως τον Ιανουάριο.

Ζήτησαν μάλιστα και αντίγραφο της νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, το οποίο ο κ. Ρέππας υποσχέθηκε να τους το παραδώσει έως τα Χριστούγεννα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επανέλαβε στα στελέχη της Τρόικας ότι η εργασιακή εφεδρεία οργανώθηκε βιαστικά και αποτελεί μία οριζόντια επιλογή, γεγονός που την καθιστά ένα μη δίκαιο μέτρο, ακριβώς γιατί απουσίαζε η αξιολόγηση από τον δημόσιο τομέα, μία άποψη την οποία , όπως όλα δείχνουν, συμμερίσθηκαν και οι ίδιοι.

Πλασκοβίτης: “Φιλόδοξος στόχος οι 30.000 έφεδροι”

Φιλόδοξο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, το στόχο της αποχώρησης 30.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας.

Σε σημερινές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις προσωπικού στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ τόνισε ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την τρόικα για απολύσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την τρόικα είναι η μείωση των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων και αυτό επιτυγχάνεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα