Εργατικό δυστύχημα στο Αίγιο - Αντίδραση της ΓΣΕΕ

Εικόνα από το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Καλαμάτα που διεκόπη λόγω παρέμβασης του ΠΑΜΕ
Εικόνα από το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Καλαμάτα που διεκόπη λόγω παρέμβασης του ΠΑΜΕ EUROKINISSI

Την αγανάκτησή της εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ για το εργατικό δυστύχημα μ' έναν νεκρό που έλαβε χώρα στο Διακοπτό.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας εκφράζει τη θλίψη, αλλά και την αγανάκτησή της, για τον θάνατο του 36χρονου Κώστα Θεοδούλη εν ώρα εργασίας σε λατομείο στο Διακοπτό του Δήμου Αιγιαλείας, «όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παγιδεύτηκε μέσα σε σιλό με άμμο».

«Ένας ακόμη εργαζόμενος χάνει τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου, αποδεικνύοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η Συνομοσπονδία έχει κρούσει κατ' επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την αυστηροποίηση των ελέγχων και την αναγκαιότητα ύπαρξης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ADVERTISING

Τα τραγικά συμβάντα, όμως, αποδεικνύουν, δυστυχώς, ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και την απόδοση ευθυνών. «Απαιτούμε την εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΓΣΕΕ
SHARE:

24Media Network