Η Βουλή διαψεύδει τα περί "μπόνους" στους υπαλλήλους της

ΒΟΥΛΗ -ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ/   (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ -ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ/ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χορήγηση "μπόνους" στους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Βουλής.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης αναφέρεται, ότι "δεν δίνεται κανένα μπόνους στους υπαλλήλους της Βουλής, όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα".

"Πέραν των μειώσεων που οι υπάλληλοι είχαν υποστεί στις αποδοχές τους το 2010 με την περικοπή 20-30% επιδομάτων τους, με το ενιαίο μισθολόγιο καταργούνται και για τους υπαλλήλους της Βουλής όλα τα επιδόματα των οποίων την κατάργηση προβλέπει το Ενιαίο Βαθμολόγιο, σημειώνεται.

Αυτά αφορούν π.χ. το κίνητρο απόδοσης, την προσωπική διαφορά, το επίδομα γάμου, το επίδομα πληροφορικής, το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών και το επίδομα αποφοίτων Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

"Αντίθετα", συνεχίζει η ανακοίνωση "με την τροποποίηση του Κανονισμού που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, θα χορηγείται και στους υπαλλήλους της Βουλής το μοναδικό επίδομα που θεσμοθετήθηκε από το Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα ως 'κίνητρο επίτευξης στόχων'".

"Με τις περικοπές που έγιναν το 2010 και τις πρόσφατες καταργήσεις και περικοπές που αναφέρθηκαν πιο πάνω, η μείωση των συνολικών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής κυμαίνεται από 28 έως και 38%", καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται τέλος, πως το ειδικό επίδομα που χορηγείτο στους υπαλλήλους της Βουλής από την δεκαετία του 1930, η ανακοίνωση αναφέρει πως "καταργήθηκε με την πρόσφατη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αγανακτισμένα τηλεφωνήματα κατά υπαλλήλων της Βουλής

Στο ενιαίο μισθολόγιο και οι υπάλληλοι της Βουλής

SHARE:

24Media Network