Κορονοϊός: Εργοδότες ζητούν από εργαζόμενους μέρος των 800 ευρώ

Κορονοϊός: Εργοδότες ζητούν από εργαζόμενους μέρος των 800 ευρώ
Εργάτες στον ήλιο Eurokinissi

Καταγγελίες για εργοδότες που εκμεταλλεύονται την κρίση με τον κορονοϊό και ζητούν από τους υπαλλήλους τους μέρος της αποζημίωσης των 800 ευρώ που θα λάβουν από το κράτος.

Για σειρά καταγγελιών εργαζομένων, οι οποίες αφορούν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρών, κάνουν λόγο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πρόκειται για το εφάπαξ βοήθεια της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις ανεστάλησαν, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία μετέδωσε ηχητικό ντοκουμέντο, υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εργοδότες ζητούν ένα μέρος των 800 ευρώ.

Στο επίμαχο ηχητικό, συγκεκριμένα, μεταφέρονται τα λόγια εργοδότη, ο οποίος ζητάει από τους εργαζόμενους να μεταφέρουν το ποσό των 100 ευρώ – από τα συνολικά 800 – σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό για «την επιβάρυνση που είχε από τις αρχές Μαρτίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 800 ευρώ θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Μαρτίου για τους εργαζόμενους όσων επιχειρήσεων έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση.

Για τους εργαζόμενους όσων επιχειρήσεων η λειτουργία συνεχίζεται, οι σχετικές αιτήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα