Μητσοτάκης: 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014 - Εξασφαλισμένοι όσοι έχουν προσόντα

Μητσοτάκης: 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014 - Εξασφαλισμένοι όσοι έχουν προσόντα
EUROKINISSI

Για το μέτρο της κινητικότητας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως η παραμονή των υπαλλήλων με προσόντα είναι απολύτως εξασφαλισμένη. Κάτω από τις 600 χιλιάδες υπάλληλοι μετά το 2015

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στο δημόσιο, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους υπαλλήλους που θα ενταχθούν στην κινητικότητα.  

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014.

''Όμως, όσο περισσότερους εντοπίζουμε από περιπτώσεις παραβατών, επίορκων κλπ τόσο λιγότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός από τη δεξαμενή της κινητικότητας'' διευκρίνισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο τα υπουργεία συνεργάζονται μαζί του στην κατάρτιση λίστας όσων θα μπουν στη δεξαμενή της κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

''Αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα, αυτό θα επισημανθεί καταρχήν στον πρωθυπουργό'' διευκρίνισε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο.

Ερωτηθείς εξάλλου το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5.

''Δεν είναι αριθμητικό το ζήτημα, το καλύτερο δημόσιο έχει να κάνει με τις διαδικασίες που επιτελεί το δημόσιο και τον τρόπο που τις επιτελεί'' διευκρίνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα

Μητσοτάκης: Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του

SHARE:

24Media Network