Πληρωμή ανά τρίμηνο, με υπεύθυνη δήλωση, σε επιχείρηση της Κρήτης

Πληρωμή ανά τρίμηνο, με υπεύθυνη δήλωση, σε επιχείρηση της Κρήτης

Υπεύθυνη δήλωση ότι δέχονται να πληρώνονται κάθε τρεις μήνες, μοίρασε επιχείρηση στους υπαλλήλους της. Τι προειδοποιεί το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (vid)

Στην Ελλάδα της κρίσης όλα γίνονται. Ακόμα και να ζητάει επιχείρηση από τους υπαλλήλους της να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δέχονται να πληρώνονται κάθε τρεις μήνες. Πρόκειται για επιχείρηση επισιτισμού στην Κρήτη, η οποία λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, μοιράζοντας στο προσωπικό την επίμαχη υπεύθυνη δήλωση.

Για το θέμα ενημερώθηκε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με τον πρόεδρο του, Σωκράτη Βαρδάκη να διαμηνύει ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, καθώς πρόκειται για προϊόν εκβιασμού και ότι θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.

"Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κακοπροαίρετο εργοδότη να προβεί σε τέτοιες επαίσχυντες διαδικασίες. Δηλαδή με την απειλή της απόλυσης να εκβιάζει εργαζομένους να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα παίρνουν τα δεδουλευμένα τους κάθε 3 μήνες" δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου εξέφρασε, επίσης, τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι για ένα κομμάτι ψωμί.

Πληροφορίες από cretalive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network