Στις 10.000 οι προσλήψεις στο Δημόσιο το 2014

Στις 10.000 οι προσλήψεις στο Δημόσιο το 2014

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο, έδωσε το πράσινο φως στον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού την νέα χρονιά

Περί 10.000 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της υγείας, στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, στα σώματα ελέγχου αλλά και στον τομέα της ασφάλειας (Ελληνική Αστυνομία, Στρατός και Λιμενικό), σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας.

Σύμφωνα με το Έθνος, έχει δοθεί ήδη το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 60 υπαξιωματικών του Λιμενικού, 90 λιμενικών και 50 στρατιωτικών στον κλάδο των Ειδικών Δυνάμεων. Αντίστοιχα έχει κατατεθεί αίτημα για την άμεση κάλυψη 300 θέσεων πτυχιούχων στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών.

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε εφαρμογή της αναλογίας «μία νέα πρόσληψη για κάθε απόλυση» που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στους εξής τομείς:

Υγεία: Πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά και στα Κέντρα Υγείας των παραμεθόριων περιοχών. Παράλληλα θα στελεχωθούν τα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων και των μεταμοσχεύσεων από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Με την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έως το τέλος του 2013 θα προσληφθούν 400 γιατροί και 100 νοσηλευτές, και ακόμη 500 γιατροί και 300 νοσηλευτές το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και σώματα επιθεώρησης: Το 2014 αναμένεται να προσληφθούν 1.300 οικονομολόγοι στη Γενική Γραμματεία Εσόδων και στις εφορίες. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν από επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που κατέχουν κυρίως πτυχίο οικονομικής ή νομικής σχολής και εάν κριθεί αναγκαίο θα προκηρυχθεί και νέος διαγωνισμός.

Αναμένεται να προσληφθούν στελέχη για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με στόχο να υποστηριχθούν κυρίως οι δημόσιες υπηρεσίες που ελέγχουν το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα θα ενισχυθούν με εξειδικευμένο προσωπικό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στον τομέα της υγείας αλλά και στο σύνολο του δημόσιου τομέα (ΣΕΥΠΠ, ΣΕΕΔΔ κτλ).

Ασφάλεια: Την επόμενη χρονιά θα προσληφθούν οι απόφοιτοι στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών. Οι ανάγκες για φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και για διοικητικό προσωπικό στην Ελληνική Αστυνομία θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα περιοριστούν κυρίως στο Λιμενικό αλλά και στον Στρατό σε μονάδες που θα παραστεί ανάγκη.

πηγή: Έθνος

SHARE:

24Media Network