Υπό διερεύνηση οι καταγγελίες για εξαναγκασμό εργαζομένων να επιστρέψουν μέρος των μισθών τους

Υπό διερεύνηση οι καταγγελίες για εξαναγκασμό εργαζομένων να επιστρέψουν μέρος των μισθών τους

Αποφασισμένο να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων δηλώνει το αρμόδιο υπουργείο

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στην Πάτρα, προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά καταγγελίες σχετικά με εξαναγκασμό εργαζομένων να επιστρέψουν στον εργοδότη μέρος των μισθών τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος, αντιπροσωπεία των τριών σωματείων μαγείρων, ξενοδοχοϋπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων νομού Αχαΐας και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αποφασίστηκε η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών, καθώς απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες των ελεγκτικών και αστυνομικών αρχών για την πάταξη αυτών των παραβατικών συμπεριφορών από εργοδότες.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφέρει ότι είναι αποφασισμένο να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, προστατεύοντάς τους από ενέργειες που όχι μόνο παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, αλλά και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους.

SHARE: