Εθνική Τράπεζα: Στην τελική διαδικασία πώλησης κόκκινων δανείων

Εθνική Τράπεζα: Στην τελική διαδικασία πώλησης κόκκινων δανείων
ΕΘΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΗΣ) Eurokinissi

Το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων της, η τράπεζα δρομολογεί πώληση έως 2 δισ ευρώ αρχικού κεφαλαίου

Aνταποκρινόμενη άμεσα στο κάλεσμα- επιταγή των εποπτών, των θεσμικών αρχών και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), η Εθνική Τράπεζα είναι στην τελική διαδικασία πώλησης κόκκινου δανειακού της χαρτοφυλακίου.

Κίνηση, αντίστοιχη με πρωτοβουλίες της  Eurobank και της Alpha Bank που προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στην πώληση δανείων τους, που δεν εξυπηρετούνταν πια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Τράπεζα, δρομολογεί την πώληση δανείων έως 2 δισ ευρώ αρχικό κεφάλαιο (που αν ληφθεί υπόψιν η παράμετρος “τόκοι”, το συνολικό ποσό ξεπεράνει τα 5 δισ ευρώ) κάτω από την κωδική ονομασία project “Earth”, με σύμβουλο πώλησης την . Στόχος είναι το deal να ολοκληρωθεί το Μάρτιο πριν τελειώσει η διαδικασία των stress tests , στην οποία θα υποβληθεί η Εθνική, όπως και οι άλλες συστημικές τράπεζες, από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για “κόκκινα” δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, “ανενεργά” για πάνω από 7 χρόνια,  από όλους τους χώρους, που αφορούν κατά προσέγγιση 200.000 δανειολήπτες, με μέση οφειλή τις 10.000 ευρώ.  Αναλυτικότερα, είναι δάνεια από πολύ μικρές επιχειρήσεις 0,4 δισ ευρώ, από πιστωτικές κάρτες 0,5 δισ ευρώ και, κυρίως από καταναλωτικά δάνεια, κατά 1 δισ ευρώ και πλέον .

Από το πακέτο αυτό, εξαιρούνται όσοι δανειολήπτες ανταποκρίθηκαν στην σχετικά πρόσφατη επιστολή της Εθνικής και ρύθμισαν το δάνειό τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα