Έτινγκερ: Να αναλάβει η Ε.Ε. ενέργειες σε βάρος της Γαλλίας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ AP

"Γαλλία και Ιταλία πρέπει να πράξουν περισσότερα για να μειώσουν το χρέος τους. Καμία χώρα δεν έχει εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια για να μειώσει τον δείκτη χρέους της" δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει ενέργειες εις βάρος της Γαλλίας σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό "Focus".

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες επιπλέον δαπάνες στις οποίες προέβη ο Γάλλος πρόεδρος, δήλωσε ότι πρόκειται για διαρθρωτικές μόνιμες δαπάνες που θα διαρκέσουν όλο το 2020 και επανέλαβε ότι η Γαλλία παραβιάζει τους κανονισμούς τα τελευταία έντεκα χρόνια πλην του 2017.

ADVERTISING

«Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να συγχωρέσουν τη Γαλλία τόσο εύκολα» υπογράμμισε ο Έτινγκερ, διαφωνώντας έτσι με τον Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτρέπουν κάποιες ατασθαλίες εάν είναι περιορισμένες, προσωρινές και ιδιαίτερου χαρακτήρα.

Ο Έτινγκερ πρόσθεσε επίσης ότι Γαλλία και Ιταλία πρέπει να πράξουν περισσότερα για να μειώσουν το χρέος τους, επισημαίνοντας ότι καμία χώρα δεν έχει εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια για να μειώσει τον δείκτη χρέους της.

Πηγή: 

Bloomberg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία

24Media Network