Εuro Working Group: Δεν βγήκε λευκός καπνός για τη δόση των 2 δισ. ευρώ

Εuro Working Group: Δεν βγήκε λευκός καπνός για τη δόση των 2 δισ. ευρώ

Απομένει λίγος δρόμος, διαμηνύουν οι Βρυξέλλες. Πλειστηριασμοί και ΦΠΑ στην εκπαίδευση φρενάρουν την εκταμίευση. Δεν αποκλείεται νέα συνεδρίαση του Euro Working Group την ερχόμενη εβδομάδα

Δεν άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ στην Αθήνα το Εuro Working Group, μια κίνηση που ωστόσο είχε προεξοφληθεί, δεδομένης της μακράς λίστας των εκκρεμοτήτων που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός πως οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδρίαζαν για περίπου τέσσερις ώρες, δεν έλαβαν ούτε καταρχήν απόφαση για χορήγηση των 2 δισ. ευρώ, υπό το βάρος των ανοιχτών θεμάτων της διαπραγμάτευσης που διατηρούν αμείωτο το χάσμα μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Ωστόσο, κορυφαία πηγή των Βρυξελλών έσπευσε να δηλώσει πως “απομένει λίγος δρόμος ακόμη”, αφήνοντας να εννοηθεί πως το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης έχει ήδη διανυθεί.

Υπό το πρίσμα αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει μια νέα συνεδρίαση – μέσω τηλεδιάσκεψης – του Εuro Working Group την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει τηλεδιάσκεψη, τότε όλα θα κριθούν στις 9 Νοεμβρίου, στο επόμενο Εurogroup.

Υπενθυμίζεται εδώ πως δύο είναι τα κύρια ανοιχτά μέτωπα που χωρίζουν Αθήνα και δανειστές, οι πλειστηριασμοί και ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Για τον λόγο αυτό, οι διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών συνεχίζονται εντατικά και επί καθημερινής βάσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα